Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sertéshússal töltött házi tészta petrezselymes mártással

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Sertéshússal töltött házi tészta petrezselymes mártással

2019. december 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Avagy a sertéshússal töltött szaloncukor esete. Ezzel a recepttel nem tudsz hibázni. Kicsi és nagy is imádni fogja. Egy baj van vele csak, hogy ezentúl mindig követelni fogják.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Szezám Glutén Tojás

Mentes

Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a gyúrt tésztához:

2 tojás sárgája
1 egész tojás
1 darab tojás a tészta kenéséhez
45 dkg liszt
3 evőkanál étolaj
1 teáskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

2 tojás fehérje
20 dkg darált sertéshús
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma

Hozzávalók a petrezselymes mártáshoz:

2 csomag petrezselyemzöld
0,5 dl olívaolaj
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
2 evőkanál pirított szezámmag

Elkészítés

1. A tojások sárgáit és az egész tojást, a lisztet, a sót, az étolajat és a kevés vizet alaposan összedolgozzuk úgy, hogy gyúrt tésztát kapjunk belőle.

2. Ezután kilisztezett műanyag fóliába csomagoljuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.

3. Közben elkészítjük a tölteléket: a ledarált pulykahúst összekeverjük a visszamaradt tojásfehérjével, a sóval, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és a vöröshagymával.

4. Egy külön tálban habosra verünk egy egész tojást, egy nagy fazékban pedig sós vizet forralunk a tészta kifőzéséhez.

5. A pihentetett tésztát vegyük ki a hűtőből, majd tészta gépben többször hajtsuk át. Ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor nyújtófával, körülbelül 2 mm vastagságú, körülbelül 5 cm széles és 40-50 cm hosszú tésztalapokat formázzunk belőle.

6. Tetejüket kenjük meg a felvert egész tojással, majd barackmag nagyságú hústöltelékeket tegyünk körülbelül 10-10 cm-enként a tészta alsó részébe.

7. A tészta felső részét hajtsuk rá a töltelékre, majd késsel a töltelékek között 10-10 cm-enként vágjuk fel.

8. Az így kapott kis csomagokat a töltelék két végénél szorítsuk össze, és csavarjuk el ellentétes irányba.

9. A „szaloncukrokat” tegyük az időközben felforrt főzővízbe, és főzzük körülbelül 5-8 percig.

10. Ezután szűrjük le, majd forrón, a petrezselyemmártással leöntve, pirított szezámmaggal tálaljuk.

11. A petrezselyemmártáshoz: a megmosott és késsel nagyobb darabokra vágott petrezselymet és az olívaolajat tegyük egy mély műanyag edénybe, majd botmixer segítségével az egészet turmixoljuk össze, kevés sóval és őrölt fekete borssal ízesítsük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra