Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vörösáfonyás-brie sajtos lepénykék

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Vörösáfonyás-brie sajtos lepénykék

2019. november 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ezek a lepénykék tökéletes vendégváró falatok. Csak arra vigyázz, hogy  ne készíts túl sokat belőle, mert nem lehet leállni vele, és még a végén jól laknak a vendégeid, és nem marad hely a többi fogásnak. Brie sajt helyett nyugodtan használhatsz camembert is, illetve a kakukkfüvet lecserélheted friss rozmaringra. Így is izgalmas lesz a végeredmény.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

50 gramm olvasztott vaj
3 tojás sárgája
3 evőkanál füge lekvár
1/4 teáskanál fahéj
400 gramm élesztős leveles tészta
400 gramm brie sajt felszeletelve
100 gramm vörösáfonya
friss kakukkfű a tálaláshoz

Elkészítés

1. Alsó-felső sütőprogramon, 200 °C-ra melegítsük elő a sütőt.

2. Az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a lekvárt és a fahéjat keverjük jól össze. A legjobb, ha turmixoljuk, mert így tökéletesen elkeveredik a lekvár is.

3. A leveles tésztából vágjunk körülbelül 8x12 centiméteres téglalapokat. Kenjük meg a vajas, lekváros, tojásos keverékkel úgy, hogy egy körülbelül 1 centiméteres peremet üresen hagyunk, mert azt vissza fogjuk hajtani.

4. Miután bekentük a tésztalapokat, helyezzük rá a sajt szeleteket, amibe pedig nyomkodjuk bele a vörösáfonya szemeket.

5. Végül szépen hajtsuk rá az üresen hagyott széleket a tésztára.

6. Mehet is a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt készre sütjük: a tészta szép aranybarnára sül, a sajt pedig megolvad.

7. Ha kész, megszórjuk friss kakukkfű levelekkel. Jó étvágyat!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra