Egyszerű és gyors recept azoknak, akik szeretik a rántott sajtot. Ezzel az elkészítési móddal: a sajt előző napi lefagyasztásával és tojásba, zsemlemorzsába forgatással, a sajtunk biztosan nem fog sütés közben kifolyni a bundából.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
4 darab natúr tömlős sajtkrém (előző nap lefagyasztva)
3 darab tojás
100 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
1 evőkanál mustár
2 darab tojássárgája
fél citrom leve
4 dl olaj
1 csipet só
6-8 levél medvehagyma
3 evőkanál tejföl
1. A sajtkrémet negyedekbe vágjuk, majd a lisztet kihagyva bepanírozzuk, tehát a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
2. Bő olajban aranybarnára sütjük, ezután lecsepegtetjük.
1. A tartármártáshoz turmixgépbe rakjuk a mustárt, a tojássárgáját, a citromlevet, egy csipet sót és egy kevés olajat, majd elkezdjük krémesíteni.
2. Egy perc után folyamatosan, de lassan adagolva hozzáöntjük a többi olajat, amíg egy szép majonéz állagot nem kapunk.
3. Belerakjuk a medvehagymát és a tejfölt, és további fél percig keverjük.
4. Tálalásnál a ropogósra sült sajtok mellé kínáljuk a házi medvehagymás tartármártást.