Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Bundában sült sajtkrém, medvehagymás tartármártással

Kezdőlap > Receptek > Camping sajt > Bundában sült sajtkrém, medvehagymás tartármártással

2020. április 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Egyszerű és gyors recept azoknak, akik szeretik a rántott sajtot. Ezzel az elkészítési móddal: a sajt előző napi lefagyasztásával és tojásba, zsemlemorzsába forgatással, a sajtunk biztosan nem fog sütés közben kifolyni a bundából.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mustár Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a bundában sült sajthoz:

4 darab natúr tömlős sajtkrém (előző nap lefagyasztva)
3 darab tojás
100 g zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez

Hozzávalók a tartármártáshoz:

1 evőkanál mustár
2 darab tojássárgája
fél citrom leve
4 dl olaj
1 csipet só
6-8 levél medvehagyma
3 evőkanál tejföl

Elkészítés

1. A sajtkrémet negyedekbe vágjuk, majd a lisztet kihagyva bepanírozzuk, tehát a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk.

2. Bő olajban aranybarnára sütjük, ezután lecsepegtetjük.

Medvehagymás tartármártás:

1. A tartármártáshoz turmixgépbe rakjuk a mustárt, a tojássárgáját, a citromlevet, egy csipet sót és egy kevés olajat, majd elkezdjük krémesíteni.

2. Egy perc után folyamatosan, de lassan adagolva hozzáöntjük a többi olajat, amíg egy szép majonéz állagot nem kapunk.

3. Belerakjuk a medvehagymát és a tejfölt, és további fél percig keverjük.

4. Tálalásnál a ropogósra sült sajtok mellé kínáljuk a házi medvehagymás tartármártást.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra