Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Epres-pereces pite

Kezdőlap > Receptek > Eper > Epres-pereces pite

2019. június 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ez a recept aztán tud mindent! Gyorsan, könnyen elkészíthető, isteni finom, édes és sós, krémes és lágy, nem mellesleg nagyon látványos finomság. Próbáljátok ki ezt az íz kombinációt, teljes szívemből ajánlom.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
6-8 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a pereces alaphoz:

200 gramm mini sós perec
2 evőkanál méz vagy juharszirup
130 gramm vaj

Hozzávalók a krémhez:

340 gramm Camping tömlős tejszínes sajt
60 gramm porcukor
230 gramm tejszín
2 teáskanál vanília kivonat
3 evőkanál eper dzsem
450 gramm eper felszeletelve
1 evőkanál friss mentalevél durvára vágva
1 kezeletlen citrom héja

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőnket 180 °C-ra.

2. Vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű pite formát.

3. Konyhai robotgépben őröljük finomra a pereceket.

4. Adjuk hozzá a vajat és a mézet vagy juharszirupot.

5. Addig daráljuk a hozzávalókat, amíg még darabos ugyan, de már elkeveredtek az alapanyagok.

6. Ekkor hozzáadunk 5 evőkanál hideg vizet (arra figyeljünk, hogy egyszerre csak egy kanállal) és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll teljesen a tésztánk egy nagy gombócba.

7. A már előkészített pite formába szépen eloszlatjuk a piténk alapját, és körülbelül 10 percig sütjük, vagyis addig amíg aranybarnára nem sül.

8. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

9. Egy közepes méretű keverőtálban alaposan keverjük össze a sajtkrémet a porcukorral. A cél az, hogy a krém nagyon lágy és krémes legyen.

10. A tejszínt habosra verjük, de nem kell keményre, majd apránként hozzáadjuk a krémhez.

11. Elkeverjük, majd jöhet a vanília kivonat és megint addig keverjük a krémet, amíg könnyű és habos nem lesz.

12. Legvégén adjuk hozzá az eper dzsemet, amit alaposan elkeverünk.

13. A már kihűlt pitén egyenletesen eloszlatjuk a krémet, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

14. A felszeletel epret, a mentát és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Aki édesen szereti adhat hozzá még 1-2 evőkanál cukrot is.

15. Tegyük félre 10-15 percet pihenni, hogy levet ereszthessen.

16. Vegyük ki a hűtőből a pitét, oszlassuk el a tetején az epret, locsoljuk meg még 1 evőkanál eper dzsemmel, és szórjuk meg friss mentalevelekkel.

17. Ha épp van bodzavirág megszórhatjuk azzal is, nagyon látványos és finom lesz.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!