Egy nyári kerti parti dísze lehet ez a finomság. Ahogy a hozzá tartozó videóban is láthatjátok, nem nagy ördöngösség elkészíteni ezt az igen látványos desszertet. Nem győzöd majd bezsebelni a dicséreteket. Vigyázat! Egy morzsa sem marad belőle.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
6 darab tojás
2 tojás sárgája
160 g kristálycukor
120 g liszt
40 g étkezési keményítő
8 darab lap zselatin
200 g eper
200 g málna
200 g kristálycukor
8 dl tejszín
pár csepp málna-piros ételfesték
eper
málna
porcukor
1. A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a kristálycukrot, majd jól elkeverjük.
2. A liszthez adjuk az étkezési keményítőt, majd a tojásokhoz keverjük.
3.
Kivajazott sütőformába öntjük a tojásos masszát, majd 180 C-on, 20-25 percig sütjük.
4. A zselatinlapokat kis pohár vízbe mártjuk. Az epret, a málnát, a kristálycukrot összeturmixoljuk, ezután egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatin lapokat, és jól elkeverjük.
5. Egy tálba öntjük a tejszínt, megcsepegtetjük málna.piros ételfestékkel, elkeverjük, majd hozzáadjuk az epres-málnás turmixot is.
6. Jól összekeverjük, majd a megsült tésztára öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
7. Eper és málna darabokkal és menta levelekkel díszítve, porcukorral megszórva, hidegen tálaljuk.