Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Epres-málnahabos szelet

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Epres-málnahabos szelet

2019. július 15. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Egy nyári kerti parti dísze lehet ez a finomság. Ahogy a hozzá tartozó videóban is láthatjátok, nem nagy ördöngösség elkészíteni ezt az igen látványos desszertet. Nem győzöd majd bezsebelni a dicséreteket. Vigyázat! Egy morzsa sem marad belőle.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

6 darab tojás
2 tojás sárgája
160 g kristálycukor
120 g liszt
40 g étkezési keményítő
8 darab lap zselatin
200 g eper
200 g málna
200 g kristálycukor
8 dl tejszín
pár csepp málna-piros ételfesték

Hozzávalók a díszítéshez:

eper
málna
porcukor

Elkészítés

1. A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a kristálycukrot, majd jól elkeverjük.

2. A liszthez adjuk az étkezési keményítőt, majd a tojásokhoz keverjük.

3. Kivajazott sütőformába öntjük a tojásos masszát, majd 180 C-on, 20-25 percig sütjük.

4. A zselatinlapokat kis pohár vízbe mártjuk. Az epret, a málnát, a kristálycukrot összeturmixoljuk, ezután egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatin lapokat, és jól elkeverjük.

5. Egy tálba öntjük a tejszínt, megcsepegtetjük málna.piros ételfestékkel, elkeverjük, majd hozzáadjuk az epres-málnás turmixot is.

6. Jól összekeverjük, majd a megsült tésztára öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.

7. Eper és málna darabokkal és menta levelekkel díszítve, porcukorral megszórva, hidegen tálaljuk.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra