A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
8 tojás fehérje
80 g kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliás cukor
2 darab kész piskóta lap
4 evőkanál eperlekvár
1 citrom reszelt héja
1 nagy doboz vaníliafagylalt
1 marék pillecukor
1. A tojásfehérjéket a kristálycukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
2. A piskóta lapokat megkenjük eperlekvárral, majd citromhéjat reszelünk rá.
3. Rátesszük a vanília fagylaltot az egyik piskótalapra, majd körberakjuk a formára vágott maradék piskótalappal úgy, hogy a fagylaltot mindenhol befedje a piskóta.
4. Ezt követően kívülről beborítjuk a kemény tojáshabbal a piskótával körbevett fagylaltot, majd pillecukrokat teszünk rá.
5. A már kihűlő félben lévő kemencében körülbelül 8 perc alatt aranybarnára sütjük.
6. Szeletelve tálaljuk.