Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kemencés sült fagylalt

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kemencés sült fagylalt

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás

Hozzávalók

8 tojás fehérje
80 g kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj 
1 teáskanál vaníliás cukor 
2 darab kész piskóta lap
4 evőkanál eperlekvár 
1 citrom reszelt héja 
1 nagy doboz vaníliafagylalt 
1 marék pillecukor

Elkészítés

1. A tojásfehérjéket a kristálycukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

2. A piskóta lapokat megkenjük eperlekvárral, majd citromhéjat reszelünk rá.

3. Rátesszük a vanília fagylaltot az egyik piskótalapra, majd körberakjuk a formára vágott maradék piskótalappal úgy, hogy a fagylaltot mindenhol befedje a piskóta.

4. Ezt követően kívülről beborítjuk a kemény tojáshabbal a piskótával körbevett fagylaltot, majd pillecukrokat teszünk rá.

5. A már kihűlő félben lévő kemencében körülbelül 8 perc alatt aranybarnára sütjük.

6. Szeletelve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!