Egyszerű, nagyszerű, pillanatok alatt kész, egészséges és édesség. Mi kell még a boldogsághoz? Ez pontosan az a nyalánkság amit, ha épp nassolnál, de nincs otthon semmi, pillanatok alatt összedobhatsz, és éppen annyi idő alatt sül meg, amíg rendbe teszed a konyhát. Ráadásul lelkiismeret furdalás nélkül eheted, mert a zab, a vörös áfonya és a tökmag miatt nagyon egészséges és tápláló finomság. Azért csak óvatosan vele, mert hizlalni azért hizlal (sajnos és sóhaj).
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
250 gramm vaj
120 gramm porcukor
100 gramm barna cukor
2 darab tojás
1 evőkanál vanília kivonat
250 gramm apró szemű zab
200 gramm liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szerecsendió
150 gramm vörös áfonya
100 gramm tökmag
1.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Egy tálban keverjük habosra a vajat a por- és barna cukorral.
3. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot, és alaposan keverjük el.
4. A maradék hozzávalókat - kivéve az áfonyát és a tökmagot - egy másik edényben keverjük össze.
5. Ezt a keveréket fokozatosan adagoljuk a vajas cukros krémhez, és jól keverjük el.
6. Végül keverjük a tésztánkba az áfonyát és a tökmagot.
7. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire adagoljuk a keksztésztát. Egy keksz egy evőkanálnyi adag, amit a kezünkkel kicsit lapítsunk le.
8. A kekszek között hagyjunk körülbelül 4-5 centiméternyi helyet.
9. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.