ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
gyümölcslekvár ízlés szerint
6 dkg kandírozott vegyes gyümölcs kocka
8 evőkanál rum, 80%-os alkoholtartalmú
20 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szódavíz
2 db egész tojás
0,5 dl étolaj
1 csipetnyi cukor
1 csipetnyi só
1. Nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, simára keverjük, majd jöhet a szódavíz, a felütött tojás és az étolaj is.
2. A vékonyan olajozott, felforrósított serpenyőbe a teljesen simára elkevert palacsintatésztából egy merőkanál segítségével átmerünk annyit, hogy az a serpenyőben egyenletesen vékonyan elterüljön.
3. Miután a palacsintánk egyik oldala megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.
4. Vékonyan megtöltjük a kiválasztott gyümölcslekvárral, majd hajtsuk háromszögekbe és alacsony hőmérsékletű sütőben lefedve tartsuk melegen.
5. A csokoládé mártást szintén melegítsük föl, és tartsuk melegen.
6.
A tálaláshoz készítsünk elő 4 darab tányért, egy evőkanalat, egy gázgyújtó, vagy hosszú méretű grill gyújtó gyufát.
7. Ha mindent előkészítettünk, akkor a 80%-os alkoholtartalmú rumot tegyük egy kisebb, mikróban használható edénybe, és műanyag fóliával zárjuk le.
8. Melegítsük meg a palacsintákat és a lefedett rumot tegyük mikróban 8 másodpercre.
9. Az előkészített tányérokra helyezzük rá a palacsintákat, öntsük le a forró csokoládémártással, szórjuk meg kandírozott gyümölcsökkel, csurgassunk minden palacsinta tetejére 2 evőkanál meleg rumot, és gyújtsuk meg.
10. Oltsuk le a lámpát és gyönyörködjünk fényeiben.