Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lángoló palacsinta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Lángoló palacsinta

2019. december 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Klasszikus, örök és megunhatatlan. A hétköznapi palacsinta is ünneplőbe öltözik a kedvünkért.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.1 / 5. Értékelések: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

gyümölcslekvár ízlés szerint
6 dkg kandírozott vegyes gyümölcs kocka
8 evőkanál rum, 80%-os alkoholtartalmú
20 dkg liszt
3 dl tej
2 dl szódavíz
2 db egész tojás
0,5 dl étolaj
1 csipetnyi cukor
1 csipetnyi só

Elkészítés

1. Nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, simára keverjük, majd jöhet a szódavíz, a felütött tojás és az étolaj is.

2. A vékonyan olajozott, felforrósított serpenyőbe a teljesen simára elkevert palacsintatésztából egy merőkanál segítségével átmerünk annyit, hogy az a serpenyőben egyenletesen vékonyan elterüljön.

3. Miután a palacsintánk egyik oldala megsült, átfordítjuk, és készre sütjük.

4. Vékonyan megtöltjük a kiválasztott gyümölcslekvárral, majd hajtsuk háromszögekbe és alacsony hőmérsékletű sütőben lefedve tartsuk melegen.

5. A csokoládé mártást szintén melegítsük föl, és tartsuk melegen.

6. A tálaláshoz készítsünk elő 4 darab tányért, egy evőkanalat, egy gázgyújtó, vagy hosszú méretű grill gyújtó gyufát.

7. Ha mindent előkészítettünk, akkor a 80%-os alkoholtartalmú rumot tegyük egy kisebb, mikróban használható edénybe, és műanyag fóliával zárjuk le.

8. Melegítsük meg a palacsintákat és a lefedett rumot tegyük mikróban 8 másodpercre.

9. Az előkészített tányérokra helyezzük rá a palacsintákat, öntsük le a forró csokoládémártással, szórjuk meg kandírozott gyümölcsökkel, csurgassunk minden palacsinta tetejére 2 evőkanál meleg rumot, és gyújtsuk meg.

10. Oltsuk le a lámpát és gyönyörködjünk fényeiben.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!