Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Baracklekváros almás pite

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Baracklekváros almás pite

2020. február 22. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ha egy gyors és egyszerű édességre vágysz, ne is keress tovább! Nem kell hozzá nagybevásárlás sem. Imádni fogja az egész család!

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.4 / 5. Értékelések: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Glutén

Hozzávalók

500 g leveles tészta
5 - 6 darab kicsi alma
3 nagy evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál vízzel elkeverve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál hámozott, szeletelt mandula
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál étolaj

Elkészítés

1. A tésztát kinyújtjuk, majd beterítjük vele az olajjal kikent piteformát.

2. Benyomogatjuk a széleit, levágjuk a felesleget.

3. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, és kimagozzuk. Kivájt belsejükkel lefelé, körbetesszük a formában.

4. A megmaradt almákat vékony szeletekre vágjuk, és a forma közepére, az üres részre helyezzük.

5. A tésztát és az almát megkenjük a vízzel kikevert baracklekvárral, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.

6. Légkeveréses funkción, 175 °C-on 45 percig sütjük. 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!