ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Olcsó
Allergének
500 g leveles tészta
5 - 6 darab kicsi alma
3 nagy evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál vízzel elkeverve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál hámozott, szeletelt mandula
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál étolaj
1. A tésztát kinyújtjuk, majd beterítjük vele az olajjal kikent piteformát.
2. Benyomogatjuk a széleit, levágjuk a felesleget.
3. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, és kimagozzuk. Kivájt belsejükkel lefelé, körbetesszük a formában.
4. A megmaradt almákat vékony szeletekre vágjuk, és a forma közepére, az üres részre helyezzük.
5. A tésztát és az almát megkenjük a vízzel kikevert baracklekvárral, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
6. Légkeveréses funkción, 175 °C-on 45 percig sütjük.