Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Lázárbéles

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Lázárbéles

2020. augusztus 07. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A vargabélest vettem alapul, de ezt-azt megváltoztattam, átdolgoztam, így született ez a recept.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

100 g Soós cérnametélt
1 teáskanál só
500 g kész vajas kelt tészta
450 g tehéntúró
2 evőkanál tejföl
80 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
40 g vaj
1 csipet só
3 darab tojás
4 evőkanál szilvalekvár
3 evőkanál baracklekvár
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

1. A cérnametéltet sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de nem mossuk át, hagyjuk, hogy lecsöpögjön.

2. Keverőtálban a tojások sárgáit habosra keverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt, a túrót és a lecsöpögtetett tésztát.

3. 27x22 cm-es sütőformát vajjal kikenünk, majd az aljára fektetjük a kiterített tésztalap felét, és rásimítjuk a kikevert szilvalekvárt.

4. Erre az alapra tesszük a bekevert tölteléket, majd elsimítjuk, és rátesszük a tésztalap másik felét.

5. Légkeveréses sütőben 170 °C-on 35 percig sütjük.

6. Ezt követően a tetején lévő megpirult fedőtésztát még melegen megkenjük a kikevert baracklekvárral, majd a pici sóval keményre vert tojásfehérje habbal.

7. 150 °C-os sütőben még 10 percig sütjük.

8. Sülés után, felvágás előtt legalább 15 percet pihentessük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!