A vargabélest vettem alapul, de ezt-azt megváltoztattam, átdolgoztam, így született ez a recept.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
100 g Soós cérnametélt
1 teáskanál só
500 g kész vajas kelt tészta
450 g tehéntúró
2 evőkanál tejföl
80 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
40 g vaj
1 csipet só
3 darab tojás
4 evőkanál szilvalekvár
3 evőkanál baracklekvár
porcukor a tálaláshoz
1. A cérnametéltet sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de nem mossuk át, hagyjuk, hogy lecsöpögjön.
2. Keverőtálban a tojások sárgáit habosra keverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tejfölt, a túrót és a lecsöpögtetett tésztát.
3. 27x22 cm-es sütőformát vajjal kikenünk, majd az aljára fektetjük a kiterített tésztalap felét, és rásimítjuk a kikevert szilvalekvárt.
4. Erre az alapra tesszük a bekevert tölteléket, majd elsimítjuk, és rátesszük a tésztalap másik felét.
5. Légkeveréses sütőben 170 °C-on 35 percig sütjük.
6. Ezt követően a tetején lévő megpirult fedőtésztát még melegen megkenjük a kikevert baracklekvárral, majd a pici sóval keményre vert tojásfehérje habbal.
7. 150 °C-os sütőben még 10 percig sütjük.
8. Sülés után, felvágás előtt legalább 15 percet pihentessük. Porcukorral megszórva tálaljuk.