Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pofonegyszerű recept szinte a semmiből

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Pofonegyszerű recept szinte a semmiből

2020. május 29. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ha édesre vágyódsz, de nincs kedved kimozdulni otthonról, ehhez a recepthez biztos mindent megtalálsz otthon. Pofonegyszerű, de annál finomabb édesség, amit a fantáziád szerint díszíthetsz gyümölccsel, lekvárral, porcukorral, karamell öntettel vagy akár mézzel.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4-6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

1 kg semmi 🙂
100 g Soós cérnametélt
1 l víz és 100 g kristálycukor a főzéshez
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
50 g vaj
4 egész tojás
40 g kristálycukor
1 csipet só
5 evőkanál étolaj a forma vagy formák kikenéséhez
gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés

1. A cukrot egy tésztafőző edényben karamellizáljuk, majd felöntjük 1 l vízzel.

2. Felforraljuk, megvárjuk míg elolvad benne a karamellizált cukor, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

3. 8 percig főzzük, majd 12 percre félretéve fedő alatt pihentetjük.

4. Ezt követően leszűrjük a megdagadt tésztát, de nem mossuk át.

5. Keverőtálba tesszük, és hozzákeverjük az olvasztott vajat, 1 csipet sót, a 4 tojás sárgáját, majd a 4 tojás 40 g cukorral kemény habbá vert fehérjéjét.

6. Ezt követően olajjal kikent, 16-18 cm átmérőjű, kerek sütőformába tesszük, és 180 °C fokon, légkeveréses funkción, szép barnára sütjük körülbelül. 20 perc alatt.

7. Pihentetjük, megvárjuk míg kihűl és a formában, vagy abból kivéve fogyasztjuk.

8. Díszíthetjük karamell szósszal, gyümölcsökkel, porcukorral.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!