Villámgyors, egészséges recept, és még finom is.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
200 g Soós spagetti tészta
1 üveg szardella (ringli) olajban
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
3 darab tojás sárgája
100 g kukorica konzerv
50 g ecetes gyöngyhagyma
80 g főtt, füstölt sertéshús
1. A spagetti tésztát lobogó, enyhén sós vízbe rakjuk, majd fedő alatt 6 percig főzzük.
2. Ezután lefedve félrehúzzuk, és még 5 percig hagyjuk a tésztát puhulni a forró lében.
3. Közben elkészítjük a szószt, ehhez hosszú falú, botmixeres edénybe rakjuk a szardella 2/3 részét az olajjal együtt.
4. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a törött borsot és 0.5 dl forró tészta főzőlevet is, majd jól összeturmixoljuk.
5. Ezután jöhetnek bele a tojások sárgái, tovább turmixoljuk, majd félretesszük. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis meleg tésztalevet, hogy szósz sűrűségű legyen.
6. A félrehúzott, kifőtt tésztát leszűrjük, majd melegen összekeverjük a szósszal és a lecsöpögtetett kukoricakonzervvel.
7. Félbevágott gyöngyhagymákkal és apró kockákra vágott főtt, füstölt hússal forrón tálaljuk.