Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kukoricás-szardellás spagetti

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Kukoricás-szardellás spagetti

2020. augusztus 15. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Villámgyors, egészséges recept, és még finom is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Hal

Hozzávalók

200 g Soós spagetti tészta
1 üveg szardella (ringli) olajban
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
3 darab tojás sárgája
100 g kukorica konzerv
50 g ecetes gyöngyhagyma
80 g főtt, füstölt sertéshús

Elkészítés

1. A spagetti tésztát lobogó, enyhén sós vízbe rakjuk, majd fedő alatt 6 percig főzzük.

2. Ezután lefedve félrehúzzuk, és még 5 percig hagyjuk a tésztát puhulni a forró lében.

3. Közben elkészítjük a szószt, ehhez hosszú falú, botmixeres edénybe rakjuk a szardella 2/3 részét az olajjal együtt.

4. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a törött borsot és 0.5 dl forró tészta főzőlevet is, majd jól összeturmixoljuk.

5. Ezután jöhetnek bele a tojások sárgái, tovább turmixoljuk, majd félretesszük. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis meleg tésztalevet, hogy szósz sűrűségű legyen.

6. A félrehúzott, kifőtt tésztát leszűrjük, majd melegen összekeverjük a szósszal és a lecsöpögtetett kukoricakonzervvel.

7. Félbevágott gyöngyhagymákkal és apró kockákra vágott főtt, füstölt hússal forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra