Egy gyors, könnyű és finom ebéd ötlet – természetesen nem csak december 6-ra.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
fél csomag Soós spagetti tészta
2 evőkanál szezámmag
250 g csirkemell filé
2 teáskanál só (1 teáskanál a csirkére, 1 teáskanál a zöldségekre)
5 evőkanál étolaj
2 darab kápia paprika csíkokra vágva
fél fej vöröshagyma vékony csíkokra vágva
1 darab zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
1 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
2 szál sárgarépa tisztítva, vékony csíkokra vágva
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál méz
1 mokkáskanál törött bors
pár csepp citromlé
1 csomag petrezselyem
1. A tésztát forró, lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
2. A szezámmagot szárazon egy forró serpenyőben barnára pirítjuk, majd szintén félretesszük.
3. A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, majd az olajjal meglocsolt forró serpenyőben mindkét oldalról szép pirosra sütjük. Ezt követően kivesszük a serpenyőből, majd kihűtjük, és vékony csíkokra vágjuk.
4. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldségeket, majd sózzuk, és összekeverjük a felcsíkozott csirkemellel is.
5. Ízesítjük a kristálycukorral, a mézzel, a törött borssal, pár csepp citromlével, a finomra vágott petrezselyemmel, majd összekeverjük a kifőtt, lecsöpögtetett tésztával, a pirított szezámmaggal, és forrón tálaljuk.