Most, hogy beköszöntött az ősz, egyre hűvösebb van, jöhetnek a tartalmasabb, laktató ételek. Ugyeee? A kezdők csak 1 mokkáskanál chili pasztával nyomják, haladók nyugodtan emeljék az adagot.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
200 g Soós csavart tészta
100 g füstölt császár szalonna
60 g finomra vágott vöröshagyma
1 doboz kockázott paradicsom
1 doboz fehér bab konzerv
2 doboz vörös bab konzerv
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz morzsolt kukoricakonzerv
1 mokkáskanál chili paszta
1 evőkanál barna cukor
2 teáskanál só
1 mokkáskanál fehér törött bors
1 darab babérlevél
4 darab tükörtojás
1.
A kipirított füstölt császár szalonnát a finomra vágott vöröshagymával, a paradicsom konzervvel, a bab konzervekkel, a zúzott fokhagymával, a csemegekukoricával, a chili pasztával, a barna cukorral, a sóval, a törött borssal, a babérlevéllel egy mélyebb edényben összeforraljuk, majd 10 percig kis lángon főzzük.
2.
Közben forró, sós vízben félkeményre főzzük a Soós csavart tésztát, ezután leszűrjük, és a chilis babhoz adjuk.
3. Egyet forralunk rajta, majd lefedve még 10 percig állni hagyjuk.
4. Tükörtojással a tetején tálaljuk.