Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Chilis-babos copfocska

Kezdőlap > Receptek > Tészta > Chilis-babos copfocska

2020. október 01. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Most, hogy beköszöntött az ősz, egyre hűvösebb van, jöhetnek a tartalmasabb, laktató ételek. Ugyeee? A kezdők csak 1 mokkáskanál chili pasztával nyomják, haladók nyugodtan emeljék az adagot.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

200 g Soós csavart tészta
100 g füstölt császár szalonna
60 g finomra vágott vöröshagyma
1 doboz kockázott paradicsom
1 doboz fehér bab konzerv
2 doboz vörös bab konzerv
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz morzsolt kukoricakonzerv
1 mokkáskanál chili paszta
1 evőkanál barna cukor
2 teáskanál só
1 mokkáskanál fehér törött bors
1 darab babérlevél
4 darab tükörtojás

Elkészítés

1. A kipirított füstölt császár szalonnát a finomra vágott vöröshagymával, a paradicsom konzervvel, a bab konzervekkel, a zúzott fokhagymával, a csemegekukoricával, a chili pasztával, a barna cukorral, a sóval, a törött borssal, a babérlevéllel egy mélyebb edényben összeforraljuk, majd 10 percig kis lángon főzzük.

2. Közben forró, sós vízben félkeményre főzzük a Soós csavart tésztát, ezután leszűrjük, és a chilis babhoz adjuk.

3. Egyet forralunk rajta, majd lefedve még 10 percig állni hagyjuk.

4. Tükörtojással a tetején tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!