A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
5 evőkanál étolaj vagy zsír
100 g vöröshagyma félfőre vágva
1 kg kockákra vágott lecsó paprika
600 g paradicsom héjazva, kimagozva, cikkekre vágva
1 evőkanál fűszerpaprika
1 darab kisebb, nem csípős zöldpaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
100 g lecsó kolbász karikákra vágva
0,5 l víz
500 g liszt
5 darab egész tojás
1 evőkanál só
0,5 dl víz
1. A lecsó hozzávalóiból lecsót készítünk.
2. Amíg a lecsó párolódik, addig a tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk, majd géppel vagy kézzel metéltet vágunk belőle.
3. A gyúrt tésztát érdemes egy nappal korábban begyúrni, és fóliába tekerve, hűtőben pihentetni.
4. Az elkészült lecsóba 3-4 perc alatt belefőzzük a tésztát és a kolbászkarikákat is.
5. Aki szereti, erős paprikával is ízesítheti.