Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szárszói lecsós tészta

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Szárszói lecsós tészta

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

Hozzávalók a lecsóhoz:

5 evőkanál étolaj vagy zsír
100 g vöröshagyma félfőre vágva
1 kg kockákra vágott lecsó paprika
600 g paradicsom héjazva, kimagozva, cikkekre vágva
1 evőkanál fűszerpaprika
1 darab kisebb, nem csípős zöldpaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
100 g lecsó kolbász karikákra vágva
0,5 l víz

Hozzávalók a házi metélt tésztához:

500 g liszt
5 darab egész tojás
1 evőkanál só
0,5 dl víz

Elkészítés

1. A lecsó hozzávalóiból lecsót készítünk.

2. Amíg a lecsó párolódik, addig a tészta hozzávalóiból gyúrt tésztát készítünk, majd géppel vagy kézzel metéltet vágunk belőle.

3. A gyúrt tésztát érdemes egy nappal korábban begyúrni, és fóliába tekerve, hűtőben pihentetni.

4. Az elkészült lecsóba 3-4 perc alatt belefőzzük a tésztát és a kolbászkarikákat is.

5. Aki szereti, erős paprikával is ízesítheti.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!