Az örök, elfelejthetetlen, klasszikus, imádni való túrógombóc. Minden héten tudnánk enni! Ha a túrógombóc tésztája lágy, akkor szétfő, ha pedig túl kemény, akkor élvezhetetlen lesz. Lépésről lépésre mutatom, hogy mi is a titok.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
40 dkg zsíros tehéntúró
2 dl tejföl
2 egész tojás
6 dkg búzadara
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 dl étolaj
1 teáskanál só
1. A túrót fém szitán vagy szűrőn áttörjük.
2. Hozzákeverjük a búzadarát és a tojások sárgáját.
3. A pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás tésztához.
4. Letakarva, hűtőben 30 percig pihentetjük.
5. Hideg vízbe mártott kézzel gombócokat formázunk, a gombócokat forrásban lévő vízbe helyezzük.
6. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
1. A zsemlemorzsát szárazon elkezdjük pirítani.
2. Amikor barna, hozzáadjuk az olajat.
3. A kifőtt gombócok tetejére tesszük a morzsát.
4. Meglocsoljuk langyos tejföllel.
1. Gyümölccsel töltve.
2. Fahéjas porcukorral meghintve.
3. Vaníliamártással.
4. Áfonya lekvárral.