Már többször említettem, hogy mennyire szeretek a kuszkusszal dolgozni, a sokoldalúsága miatt, és amiatt, hogy főzésre sincs szüksége igazán, csak forró vízbe vagy tejbe áztatjuk. Ezután már csak az ízesítés jön és kész is vagyunk!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
25 dkg kuszkusz
5 dkg nagy szemű mazsola
10 dkg eper
10 dkg keserű csokoládé
0,5 dl rum
4 dl tej
2 dl tejszín kemény habbá verve
2 evőkanál kókuszreszelék
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 reszelt citromhéja
1 csipet só
1. A tejet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a kókuszreszelékkel és egy pici sóval felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a kuszkuszt, párszor átkeverjük, félretesszük, és körülbelül 10 percig állni hagyjuk, majd kihűtjük.
3. Közben az epret megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk.
4. A nagyszemű mazsolát rumba áztatjuk, a keserű csokoládét nagyobb darabokra tördeljük.
5. A kihűlt kókuszos kuszkuszt összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és kisebb poharakba vagy tálkákba töltjük.
6. A tetejét megszórjuk a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolával, a csokoládé darabokkal és a megtisztított eperrel.
7. Jól lehűtve tálaljuk.