Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mazsolás kuszkusz eperrel és csokoládéval

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Mazsolás kuszkusz eperrel és csokoládéval

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Már többször említettem, hogy mennyire szeretek a kuszkusszal dolgozni, a sokoldalúsága miatt, és amiatt, hogy főzésre sincs szüksége igazán, csak forró vízbe vagy tejbe áztatjuk. Ezután már csak az ízesítés jön és kész is vagyunk!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

25 dkg kuszkusz
5 dkg nagy szemű mazsola
10 dkg eper
10 dkg keserű csokoládé
0,5 dl rum
4 dl tej
2 dl tejszín kemény habbá verve
2 evőkanál kókuszreszelék
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 reszelt citromhéja
1 csipet só

Elkészítés

1. A tejet a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a kókuszreszelékkel és egy pici sóval felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a kuszkuszt, párszor átkeverjük, félretesszük, és körülbelül 10 percig állni hagyjuk, majd kihűtjük.

3. Közben az epret megtisztítjuk, és negyedekbe vágjuk.

4. A nagyszemű mazsolát rumba áztatjuk, a keserű csokoládét nagyobb darabokra tördeljük.

5. A kihűlt kókuszos kuszkuszt összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és kisebb poharakba vagy tálkákba töltjük.

6. A tetejét megszórjuk a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolával, a csokoládé darabokkal és a megtisztított eperrel.

7. Jól lehűtve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!