Ennek a jó kis burger receptnek a különlegessége abban áll, hogy a húspogácsát Camping lapka sajttal töltöttem meg. Hogy hogy történt az eset, azt máris írom a receptben!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
230 g zsíros, darált marhahús (1 csomag)
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 csomag szeletelt, natúr Camping lapka sajt
1 darab hamburger buci
2 evőkanál olaj
szeletelt uborka
szeletelt paradicsom
mustár
BBQ szólsz
pirított bacon
sült krumpli
saláta
1. Első lépésként a Camping lapka sajtot mélyhűtőben lefagyasztjuk.
2.
Ezután kibontjuk a csomagolásból, és minden lapot egyesével felnégyelünk. Az így kapott lapocskákat négyesével egymás fölé helyezzük, majd félrerakjuk.
3. A darált marhahúst egy keverőtálban összekeverjük a sóval és a törött borssal. Ügyeljünk arra, hogy a hús szoba-hőmérsékletű legyen.
4. Az összegyúrt húsból először gombócokat, majd a gombócokból lapított gombócokat formálunk.
5. Kivájjuk a közepét egy kanál segítségével, majd a kanál domború végével lenyomkodjuk az alját, és az így kialakított mélyedésbe tesszük az összekészített sajtot – 1 adagba összesen 12 darab kis fagyasztott sajt lapot – a kivájt hamburgerhúst fedőrétegként rásimítjuk, jól lenyomkodjuk, majd kevés olajjal kikent, és felhevített serpenyőben 5 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
6. Ezt követően 120 °C-os sütőbe tesszük, majd 10 percig sütjük.
7. Ezután 5 percig pihentetjük.
8. Tetszés szerint rétegezzük a zöldségeket és a szószokat a kisült hús pogácsával, majd pálcával megtűzzük, és kettévágjuk.
9. Sült krumplival és salátával tálaljuk.