Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Camping burger

Ennek a jó kis burger receptnek a különlegessége abban áll, hogy a húspogácsát Camping lapka sajttal töltöttem meg. Hogy hogy történt az eset, azt máris írom a receptben!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
1 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Mustár Tej

Hozzávalók

230 g zsíros, darált marhahús (1 csomag)
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 csomag szeletelt, natúr Camping lapka sajt
1 darab hamburger buci
2 evőkanál olaj

Hozzávalók ízlés szerint a rétegezéshez:

szeletelt uborka
szeletelt paradicsom
mustár
BBQ szólsz
pirított bacon

Hozzávalók a tálaláshoz:

sült krumpli
saláta

Elkészítés

1. Első lépésként a Camping lapka sajtot mélyhűtőben lefagyasztjuk.

2. Ezután kibontjuk a csomagolásból, és minden lapot egyesével felnégyelünk. Az így kapott lapocskákat négyesével egymás fölé helyezzük, majd félrerakjuk.

3. A darált marhahúst egy keverőtálban összekeverjük a sóval és a törött borssal. Ügyeljünk arra, hogy a hús szoba-hőmérsékletű legyen.

4. Az összegyúrt húsból először gombócokat, majd a gombócokból lapított gombócokat formálunk.

5. Kivájjuk a közepét egy kanál segítségével, majd a kanál domború végével lenyomkodjuk az alját, és az így kialakított mélyedésbe tesszük az összekészített sajtot – 1 adagba összesen 12 darab kis fagyasztott sajt lapot – a kivájt hamburgerhúst fedőrétegként rásimítjuk, jól lenyomkodjuk, majd kevés olajjal kikent, és felhevített serpenyőben 5 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.

6. Ezt követően 120 °C-os sütőbe tesszük, majd 10 percig sütjük.

7. Ezután 5 percig pihentetjük.

8. Tetszés szerint rétegezzük a zöldségeket és a szószokat a kisült hús pogácsával, majd pálcával megtűzzük, és kettévágjuk.

9. Sült krumplival és salátával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!