A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 evőkanál só
6 evőkanál olívaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
3 darab egész tojás
1 teáskanál mustár
8 szelet kenyér
100 g cukkini
100 g padlizsán
100 g burgonya
100 g hagyma
100 g paradicsom
100 g kápia paprika
majonéz
mustár
lila hagyma
paradicsom
1. A feldarabolt zöldségeket megsózzuk, majd olívaolajon elkezdjük pirítani.
2. A zöldségeket folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk.
3. Ezután ízesítjük sóval, törött borssal, fokhagymával és mustárral.
4. 15-20 perc után félrehúzzuk, és hozzákeverünk 3 egész tojást.
5. Pirított kenyérszeletek közé kenjük a krémet, és tálalás előtt serpenyőben még átmelegítjük azokat.
6. Majonézzel, mustárral, apróra vágott paradicsommal, lila hagymával díszítjük.