Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldséges melegszendvics

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Zöldséges melegszendvics

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mustár

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

1 evőkanál só
6 evőkanál olívaolaj
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
3 darab egész tojás
1 teáskanál mustár
8 szelet kenyér

Tisztított, apróra vágott zöldségek:

100 g cukkini
100 g padlizsán
100 g burgonya
100 g hagyma
100 g paradicsom
100 g kápia paprika

Hozzávalók a tálaláshoz:

majonéz
mustár
lila hagyma
paradicsom

Elkészítés

1. A feldarabolt zöldségeket megsózzuk, majd olívaolajon elkezdjük pirítani.

2. A zöldségeket folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk.

3. Ezután ízesítjük sóval, törött borssal, fokhagymával és mustárral.

4. 15-20 perc után félrehúzzuk, és hozzákeverünk 3 egész tojást.

5. Pirított kenyérszeletek közé kenjük a krémet, és tálalás előtt serpenyőben még átmelegítjük azokat.

6. Majonézzel, mustárral, apróra vágott paradicsommal, lila hagymával díszítjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!