Ebben a receptemben rögös túrót használok. Tudtátok, hogy a rögös túró egy igazi, magyar specialitás? Jellegzetes íze és állaga különbözik a más országokban kapható verzióktól, ebben a formában csak Magyarországon létezik. Ezúton szeretném felhívni a figyelmetek a Tejszív emblémára is, ami nem egy márka, hanem a Tej Terméktanács védjegye. Ha egy tejtermék csomagolásán ezt látod, biztos lehetsz benne, hogy magyar termék kerül a kosaradba, ami kizárólag hazai tejből készült. Arról nem is beszélve, hogy napjainkban, amiből csak lehet vásároljunk magyart, éljenek az itthon készült termékek!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
350 g rögös túró
10 g zsír
20 g vöröshagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt köménymag
3 szál újhagyma
1 mokkáskanál fűszerpaprika
50 g vaj
4 darab tv paprika
3 darab hegyes erős paprika
2 darab buci vagy zsömle
4 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál frissen őrölt törött bors
50 g reszelt sajt
1 csomag zöldsaláta
1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsíros lepirítjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a rögös túróhoz.
2. Megszórjuk őrölt köménymaggal, hozzáadjuk az apróra vágott újhagyma szárat, a fűszerpaprikát és a vajat, majd jól elkeverjük.
3. A paprikák csumáját, az ereket és magokat eltávolítjuk, majd megtöltjük a rögös túróból készült körözöttünkkel.
4. A bucikat félbevágjuk, alsó és felső részüket megkenjük tejföllel, megszórjuk frissen őrölt törött borssal.
5. Az alsó részre ráhelyezzük a szeletekre vágott, körözöttel töltött paprikát, megszórjuk reszelt sajttal, ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis zöld salátát is, majd összeborítjuk a félbevágott bucikat, és szendvicsként tálaljuk.
6. Melegen kínáláshoz pár percre a forró szendvicssütőbe tesszük, és összepréseljük.