Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Körözöttel töltött paprikák zöldsalátás szendvicsben

Kezdőlap > Receptek > Tejszív > Körözöttel töltött paprikák zöldsalátás szendvicsben

2021. június 01. Szerző: Lázár

Ebben a receptemben rögös túrót használok. Tudtátok, hogy a rögös túró egy igazi, magyar specialitás? Jellegzetes íze és állaga különbözik a más országokban kapható verzióktól, ebben a formában csak Magyarországon létezik. Ezúton szeretném felhívni a figyelmetek a Tejszív emblémára is, ami nem egy márka, hanem a Tej Terméktanács védjegye. Ha egy tejtermék csomagolásán ezt látod, biztos lehetsz benne, hogy magyar termék kerül a kosaradba, ami kizárólag hazai tejből készült. Arról nem is beszélve, hogy napjainkban, amiből csak lehet vásároljunk magyart, éljenek az itthon készült termékek!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tej

Hozzávalók

350 g rögös túró
10 g zsír
20 g vöröshagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt köménymag
3 szál újhagyma
1 mokkáskanál fűszerpaprika
50 g vaj
4 darab tv paprika
3 darab hegyes erős paprika

Hozzávalók a szendvicsekhez:

2 darab buci vagy zsömle
4 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál frissen őrölt törött bors
50 g reszelt sajt
1 csomag zöldsaláta

Elkészítés

1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsíros lepirítjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a rögös túróhoz.

2. Megszórjuk őrölt köménymaggal, hozzáadjuk az apróra vágott újhagyma szárat, a fűszerpaprikát és a vajat, majd jól elkeverjük.

3. A paprikák csumáját, az ereket és magokat eltávolítjuk, majd megtöltjük a rögös túróból készült körözöttünkkel.

4. A bucikat félbevágjuk, alsó és felső részüket megkenjük tejföllel, megszórjuk frissen őrölt törött borssal.

5. Az alsó részre ráhelyezzük a szeletekre vágott, körözöttel töltött paprikát, megszórjuk reszelt sajttal, ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis zöld salátát is, majd összeborítjuk a félbevágott bucikat, és szendvicsként tálaljuk.

6. Melegen kínáláshoz pár percre a forró szendvicssütőbe tesszük, és összepréseljük.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!