A Tej Világnapja alkalmából szeretném felhívni a figyelmetek a Tejszív emblémára, ami nem egy márka, hanem a Tej Terméktanács védjegye. Ha egy tejtermék csomagolásán ezt látod, biztos lehetsz benne, hogy magyar termék kerül a kosaradba, ami kizárólag hazai tejből készült. Arról nem is beszélve, hogy napjainkban, amiből csak lehet vásároljunk magyart, éljenek az itthon készült termékek!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4-6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
300 g liszt
50 g libazsír
50 g vaj
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál só
1 mokkáskanál füstölt paprika
1 teáskanál paprikakrém
50 g reszelt sajt
1 tojás sárgája
100 g reszelt sajt a tészta megszórásához
1. Habüstbe öntjük a lisztet, hozzáadjuk a libazsírt, a vajat, a tejfölt, a sót, a füstölt paprikát, a paprikakrémet és a reszelt sajtot.
2. Ezután jól összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle.
3. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal, majd derelyeszaggatóval kiformázzuk a rudakat.
4. Sütőpapírral bélelt sütőtepsibe helyezzük, és 200°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.