Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sajtos rúd

Kezdőlap > Receptek > Tejszív > Sajtos rúd

2021. június 01. Szerző: Lázár

A Tej Világnapja alkalmából  szeretném felhívni a figyelmetek a Tejszív emblémára, ami nem egy márka, hanem a Tej Terméktanács védjegye. Ha egy tejtermék csomagolásán ezt látod, biztos lehetsz benne, hogy magyar termék kerül a kosaradba, ami kizárólag hazai tejből készült. Arról nem is beszélve, hogy napjainkban, amiből csak lehet vásároljunk magyart, éljenek az itthon készült termékek!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4-6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

300 g liszt
50 g libazsír
50 g vaj
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál só
1 mokkáskanál füstölt paprika
1 teáskanál paprikakrém
50 g reszelt sajt
1 tojás sárgája
100 g reszelt sajt a tészta megszórásához

Elkészítés

1. Habüstbe öntjük a lisztet, hozzáadjuk a libazsírt, a vajat, a tejfölt, a sót, a füstölt paprikát, a paprikakrémet és a reszelt sajtot.

2. Ezután jól összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle.

3. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal, majd derelyeszaggatóval kiformázzuk a rudakat.

4. Sütőpapírral bélelt sütőtepsibe helyezzük, és 200°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!