Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szaftos strandburger

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Szaftos strandburger

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
1 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Mustár Tej

Hozzávalók

2 szeled Cheddar sajt
1 darab hamburger buci
1 evőkanál erős mustár
1 evőkanál BBQ szósz (lehet bolti is)
2 szelet paradicsom
3 evőkanál majonézes káposztasaláta

Hozzávalók a húspogácsához:

200 g nagy lyukú darálón darált, zsíros marhahús
1 teáskanál tengeri só

A hús ízesítésére:

Hicory pellet (a parázsra kell szórni) vagy más ízesítő fa

Hozzávalók a tálaláshoz:

1 adag sült burgonya

Elkészítés

1. A darált marhahúst alaposan összedolgozzuk a sóval, majd pogácsát formázunk belőle.

2. Nem túl erős faszén felett, az ízesítő pellet használatával 15 percig sütjük a húst, félidőnél megforgatva.

3. A sütési idő leteltével ráolvasztjuk a Cheddar sajtot.

4. A zsömlét félbevágjuk, megpirítjuk, majd rétegezzük a kész húspogácsával és a többi hozzávalóval.

5. Melegen, sült burgonyával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!