A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
2 szeled Cheddar sajt
1 darab hamburger buci
1 evőkanál erős mustár
1 evőkanál BBQ szósz (lehet bolti is)
2 szelet paradicsom
3 evőkanál majonézes káposztasaláta
200 g nagy lyukú darálón darált, zsíros marhahús
1 teáskanál tengeri só
Hicory pellet (a parázsra kell szórni) vagy más ízesítő fa
1 adag sült burgonya
1. A darált marhahúst alaposan összedolgozzuk a sóval, majd pogácsát formázunk belőle.
2. Nem túl erős faszén felett, az ízesítő pellet használatával 15 percig sütjük a húst, félidőnél megforgatva.
3. A sütési idő leteltével ráolvasztjuk a Cheddar sajtot.
4. A zsömlét félbevágjuk, megpirítjuk, majd rétegezzük a kész húspogácsával és a többi hozzávalóval.
5. Melegen, sült burgonyával tálaljuk.