A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
500 g pulykamáj
6 evőkanál napraforgó étolaj
60 g finomra vágott vöröshagyma
2 darab magozott, szeletelt alma
1 evőkanál méz vagy 1 evőkanál barna cukor
50 g pirított, nem sós földimogyoró
50 g aszalt szilva
50 g aszalt vörös áfonya
1.5 dl vörös- vagy rozé bor
1 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál oregano
1 teáskanál só
1 gerezd zúzott fokhagyma
kalács
1. A pulykamájat minden oldalról alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.
2. Kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát jól megpirítjuk (körülbelül 3-3 perc alatt).
3.
Ezt követően a májat kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt fűszeres olajban megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az almaszeleteket, a barna cukrot vagy
mézet, a pirított, nem sós földimogyorót, az aszalt szilvát, az aszalt vörös áfonyát, majd felöntjük vörös- vagy rozé borral.
4. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
5. Ezután hozzáadjuk az elősütött májszeleteket, és még 10 percig pároljuk.
6. Kaláccsal tálaljuk.