Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mézes-sonkás-tojással töltött kalács

Kezdőlap > Receptek > Karácsony > Mézes-sonkás-tojással töltött kalács

2024. december 01.

Íme, így készül a Mézes-sonkás-tojással töltött kalács. Fogyasszátok bátran a tojást, és ha szeretnétek többet tudni a tojás táplálkozás-élettani szerepéről, az Európai Termelési Modellről vagy egyéb érdekes információkat szeretnétek ezzel kapcsolatban tudni, akkor látogassátok meg a Tojaskihivas.eu oldalt!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
1500

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

Hozzávalók a kalácstésztához:

7 g élesztő
3 evőkanál porcukor
4 dl langyos tej
100 g vaj
600 g sütemény liszt
1 csipet só
2 darab tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

5 darab főtt tojás
7 g mézeskalács fűszerkeverék
200 g pármai sonka
2 evőkanál méz

Hozzávalók a kenéshez:

1 darab egész tojás

Hozzávalók a díszítéshez:

egész mandulaszemek

Elkészítés

1. A kalács tésztájának elkészítéséhez az élesztőt a porcukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk.

2. Ezután összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval.

3. 1 órát kelesztjük langyos helyen - például 40 C-os sütőben.

4. Közben az egész, tisztított főtt tojásokat megforgatjuk a mézeskalács fűszerkeverékben.

5. Ezután a tojásokat ráhelyezzük a mézzel megkent pármai sonkaszeletekre.

6. Feltekerjük a sonkaszeleteket a főtt tojásokra, majd rácsorgatjuk a mézet (mindegyikre kb. 1 teáskanálnyi mennyiségben).

7. Ezt követően a tésztát 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.

8. A tésztát 5 darab cikkre vágjuk (ahány sonkába tekert tojásunk van). A kalács cikkeket megkenjük a felvert tojással.

9. A sonkába tekert tojásokat a kalács cikkek szélére helyezzük, és a croissanthoz hasonlóan, cikkenként, jó szorosan feltekerjük.

10. A két végét elnyújtjuk. Ismét megkenjük a felvert tojással.

11. A töltött kalácsokat zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és mandulaszemekkel díszítjük.

12. A sütőt légkeveréses funkción előmelegítjük 175 oC-ra, majd alsó rács szinten 40 percig sütjük. Ezután kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk.

Készítsük el együtt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!