Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Hurkával töltött sertésborda párolt káposztával

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Hurkával töltött sertésborda párolt káposztával

2019. december 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Kell-e még kedvcsináló ehhez a recepthez? A név és a fotó együtt szerintem mindent visz. Ezt ki kell próbálni!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

1,2 kg csontos sertéskaraj
30 dkg májas hurka
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál só

Hozzávalók a párolt káposztához:

1 közepes fej lila káposzta
1 dl száraz fehérbor
4 evőkanál 10%-os ecet
5 evőkanál étolaj
8 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A két ujjnyi vastagra vágott csontos sertéskarajt, tehát sertésbordát a csonttal ellentétes oldalon felszúrjuk, klopfolóval megütögetjük, megtöltjük a kész, bőr nélküli hurkatöltelékkel, majd hústűvel megtűzzük.

2. A betöltött hús külső részét besózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal, valamint fűszerpaprikával.

3. Sütőbe helyezzük, és 180 °C-on, alufóliával letakarva 35 percig sütjük.

4. Ezután levesszük az alufóliát, és még 12 percig sütjük.

5. A lila káposztát vékony metéltre vágjuk, majd a kevés olajon elkaramellizált kristálycukorra öntjük.

6. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés őrölt köménnyel, majd felöntjük fehérborral.

7. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk, majd ecettel ízesítjük.

8. A párolt káposztát a megsült töltött bordával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!