Kell-e még kedvcsináló ehhez a recepthez? A név és a fotó együtt szerintem mindent visz. Ezt ki kell próbálni!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
1,2 kg csontos sertéskaraj
30 dkg májas hurka
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
1 közepes fej lila káposzta
1 dl száraz fehérbor
4 evőkanál 10%-os ecet
5 evőkanál étolaj
8 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1. A két ujjnyi vastagra vágott csontos sertéskarajt, tehát sertésbordát a csonttal ellentétes oldalon felszúrjuk, klopfolóval megütögetjük, megtöltjük a kész, bőr nélküli hurkatöltelékkel, majd hústűvel megtűzzük.
2. A betöltött hús külső részét besózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal, valamint fűszerpaprikával.
3. Sütőbe helyezzük, és 180 °C-on, alufóliával letakarva 35 percig sütjük.
4. Ezután levesszük az alufóliát, és még 12 percig sütjük.
5. A lila káposztát vékony metéltre vágjuk, majd a kevés olajon elkaramellizált kristálycukorra öntjük.
6. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés őrölt köménnyel, majd felöntjük fehérborral.
7. Fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk, majd ecettel ízesítjük.
8. A párolt káposztát a megsült töltött bordával tálaljuk.