Ez az étel is sokat kerül az asztalomra ünnepek, nagyobb családi összejövetelek alkalmával. A siker garantált. Ezzel a recepttel nem tudsz tévedni.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Mentes
70 dkg pulykamell
30 dkg sütnivaló kolbász
3 evőkanál étolaj
8 darab kisméretű alma
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
baracklekvár a tálaláshoz
1. A pulykamellet egy vékony pengéjű, éles késsel hosszában felszúrjuk, majd az előzőleg a fagyasztóba tett megkeményedett kolbásszal megtöltjük.
2. A hús külső felületét megkenjük étolajjal, majd bedörzsöljük durvára őrölt fekete borssal, őrölt szegfűszeggel, kevés fűszerpaprikával és sóval.
3. Ezután sütőrácsra tesszük, majd mellé helyezzük a megmosott almákat és 160 °C fokos sütőben a pulykát 50 percig, az almákat 35 percig sütjük.
4.
Tálaláskor az alma és a felszeletelt hús mellé egy kevés baracklekvárt teszünk.