Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kolbászhússal töltött szegfűszeges pulykasült

Ez az étel is sokat kerül az asztalomra ünnepek, nagyobb családi összejövetelek alkalmával. A siker garantált. Ezzel a recepttel nem tudsz tévedni.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

70 dkg pulykamell
30 dkg sütnivaló kolbász
3 evőkanál étolaj
8 darab kisméretű alma
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítés

1. A pulykamellet egy vékony pengéjű, éles késsel hosszában felszúrjuk, majd az előzőleg a fagyasztóba tett megkeményedett kolbásszal megtöltjük.

2. A hús külső felületét megkenjük étolajjal, majd bedörzsöljük durvára őrölt fekete borssal, őrölt szegfűszeggel, kevés fűszerpaprikával és sóval.

3. Ezután sütőrácsra tesszük, majd mellé helyezzük a megmosott almákat és 160 °C fokos sütőben a pulykát 50 percig, az almákat 35 percig sütjük.

4. Tálaláskor az alma és a felszeletelt hús mellé egy kevés baracklekvárt teszünk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!