A harcsát nagyon kedvelem, bár mostanában sajnos nagyon ritkán horgászom. De mivel a család nagyon szereti, úgyhogy akkor is készítem, ha nem én fogom.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
15 dkg füstölt császár szalonna
1 kg savanyú káposzta apró
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
2 darab babérlevél
1 csipetnyi só
40 dkg harcsafilé
10 szelet bacon
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
1. A füstölt császár szalonnát egy nagyobb méretű lábasban kipirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megszórjuk fűszerpaprikával.
2. Amennyiben szükséges pici sót szórunk rá, és kevés vízzel felöntjük.
3. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd a babérlevelet.
4. Fedő alatt 15 percig pároljuk.
5. Közben a harcsafiléket sózzuk, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
6. A harcsafiléket nagyobb kockákra daraboljuk, egyesével betekerjük bacon szeletekkel, amelyeket előzőleg félbevágtunk.
7. Ezután sütőtepsire helyezzük, és 180 °C-os sütőben körülbelül 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
8. Miután a káposzta megpuhult, tejföllel behabarjuk, majd ismét kiforraljuk.
9. Tálalásnál a káposzta tetejére helyezzük a pirított harcsadarabokat, és forrón kínáljuk.