Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Káposztás harcsa

A harcsát nagyon kedvelem, bár mostanában sajnos nagyon ritkán horgászom. De mivel a család nagyon szereti, úgyhogy akkor is készítem, ha nem én fogom.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Hal Tej

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

15 dkg füstölt császár szalonna
1 kg savanyú káposzta apró
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
2 darab babérlevél
1 csipetnyi só

A hal sütéséhez:

40 dkg harcsafilé
10 szelet bacon
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só

Elkészítés

1. A füstölt császár szalonnát egy nagyobb méretű lábasban kipirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és megszórjuk fűszerpaprikával.

2. Amennyiben szükséges pici sót szórunk rá, és kevés vízzel felöntjük.

3. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd a babérlevelet.

4. Fedő alatt 15 percig pároljuk.

5. Közben a harcsafiléket sózzuk, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával.

6. A harcsafiléket nagyobb kockákra daraboljuk, egyesével betekerjük bacon szeletekkel, amelyeket előzőleg félbevágtunk.

7. Ezután sütőtepsire helyezzük, és 180 °C-os sütőben körülbelül 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

8. Miután a káposzta megpuhult, tejföllel behabarjuk, majd ismét kiforraljuk.

9. Tálalásnál a káposzta tetejére helyezzük a pirított harcsadarabokat, és forrón kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!