Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Füstölt szalonnával tűzdelt rozsdás marhasült

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Füstölt szalonnával tűzdelt rozsdás marhasült

2019. december 15. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Húsimádók STOP Ezt a receptet Nektek készítettem STOP Idén karácsonykor kipróbálása kötelező STOP


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

80 dkg marhacomb
15 dkg füstölt szalonna
2,5 víz vagy vörösbor
1 teáskanál durvára tört fekete bors
2 teáskanál só

Hozzávalók a körethez:

párolt rizs
aszalt gyümölcsök
olajos magvak

Elkészítés

1. A füstölt szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd rövid időre a fagyasztóba helyezzük.

2. Közben a marhacombot sóval, durvára tört fekete borssal bedörzsöljük.

3. Mikor a szalonna csíkok megkeményedtek, kivesszük a fagyasztóból, és megtűzdeljük vele a marhacombot úgy, hogy a húst vágódeszkára fektetjük és vékony pengéjű, éles kiskéssel 45 fokos szögben mélyedéseket szúrunk a húsba, melynek hossza pont akkora, mint amekkora a kés pengéjének hosszmérete. A kés beszúrása után húzzuk magunk felé, és a keletkezett lyukba helyezzük be a megfagyott füstölt szalonna csíkokat.

4. Ezt legalább 8-10-szer ismételjük meg a hús teljes felületén.

5. Az előkészített húst tegyük egy magas peremű sütőedénybe, és 160 °C-on süssük 60 percig.

6. Ezután öntsünk alá 2,5 dl vizet vagy ugyanennyi vörösbort, majd fedjük le alufóliával, és süssük tovább még 45 percig.

7. Ezután a sütőből kivéve lefóliázva hagyjuk kihűlni.

8. A kihűlt húst vágjuk fel szép egyenletes szeletekre, majd újból felmelegítve forrón tálaljuk.

9. Tipp: Vékonyan szeletelve hidegen salátákhoz, szendvicsekhez is használhatjuk.

10. Köretként párolt rizst készítünk, azzal a különbséggel, hogy amikor a rizsünk már megpuhult, és levesszük a tűzről, akkor keverjünk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat. Így hagyjuk állni még legalább 10-15 percig, majd a felszeletelt hússal együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra