Az ősz és a tél ízei egy tányéron. Mivel a töknek egész télen szezonja van, akár az ünnepi menübe is betervezhető.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Mentes
4 darab csirkecomb
30 dkg sütőtök
10 dkg gesztenye massza
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
fél dl olívaolaj
1. A megmosott csirkecombok bőrét fölhúzzuk, alatta besózzuk, majd állni hagyjuk.
2. Közben a sütőtököt megtisztítjuk, félbe vágjuk, és vékony szeleteket vágunk belőle.
3. A csirkecombok bőre alá töltjük a sütőtök szeleteket és a félig fagyott gesztenyepüréből vágott szeleteket.
4. A tölteléket a bőr alatt eligazítjuk, majd a bőrt egy fapálca segítségével a húshoz tűzzük.
5. A combokat meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és törött borssal.
6. 165 °C-os sütőben 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
7. Burgonyapürével tálaljuk.