Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gesztenyés sütőtökkel töltött csirkecomb

Kezdőlap > Receptek > Csirke – Pulyka > Gesztenyés sütőtökkel töltött csirkecomb

2019. december 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Az ősz és a tél ízei egy tányéron. Mivel a töknek egész télen szezonja van, akár az ünnepi menübe is betervezhető.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3 / 5. Értékelések: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

4 darab csirkecomb
30 dkg sütőtök
10 dkg gesztenye massza
1 evőkanál só
1 mokkáskanál törött bors
fél dl olívaolaj

Elkészítés

1. A megmosott csirkecombok bőrét fölhúzzuk, alatta besózzuk, majd állni hagyjuk.

2. Közben a sütőtököt megtisztítjuk, félbe vágjuk, és vékony szeleteket vágunk belőle.

3. A csirkecombok bőre alá töltjük a sütőtök szeleteket és a félig fagyott gesztenyepüréből vágott szeleteket.

4. A tölteléket a bőr alatt eligazítjuk, majd a bőrt egy fapálca segítségével a húshoz tűzzük.

5. A combokat meglocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és törött borssal.

6. 165 °C-os sütőben 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

7. Burgonyapürével tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!