Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Csirkecombok sajttal töltött zöldségekkel

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Csirkecombok sajttal töltött zöldségekkel

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

8 darab csirke felsőcomb

hidegvíz
4 gerezd tisztított, félbevágott fokhagyma
8 darab közepes paradicsom kimagozva
4 darab nagyobb tv paprika félbe vágva, kimagozva
8 darab közepes gombafej
1 teáskanál só
4 csomag szeletelt lapsajt Natúr és Cheddar ízben

Elkészítés

1. A csirkecombokat egy napra bő, sós vízbe tesszük (5%-os só oldat), vagy közvetlen sütés előtt sózzuk, majd fokhagymadarabokat teszünk a bőr alá.

2. Grill, faszén, pellet vagy villanysütőben 130°C-on 75 percig sütjük.

3. Közben a paradicsomok, a paprikák és a gombafejek belsejét kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk, és megtöltjük a lapsajtokkal.

4. Ezután a sütők egyikében 130°C és 150°C között addig sütjük, amíg a sajt elolvad benne (körülbelül 10 perc), majd forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!