A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
8 darab csirke felsőcomb
só
hidegvíz
4 gerezd tisztított, félbevágott fokhagyma
8 darab közepes paradicsom kimagozva
4 darab nagyobb tv paprika félbe vágva, kimagozva
8 darab közepes gombafej
1 teáskanál só
4 csomag szeletelt lapsajt Natúr és Cheddar ízben
1. A csirkecombokat egy napra bő, sós vízbe tesszük (5%-os só oldat), vagy közvetlen sütés előtt sózzuk, majd fokhagymadarabokat teszünk a bőr alá.
2. Grill, faszén, pellet vagy villanysütőben 130°C-on 75 percig sütjük.
3. Közben a paradicsomok, a paprikák és a gombafejek belsejét kikaparjuk, majd enyhén megsózzuk, és megtöltjük a lapsajtokkal.
4.
Ezután a sütők egyikében 130°C és 150°C között addig sütjük, amíg a sajt elolvad benne (körülbelül 10 perc), majd forrón tálaljuk.