Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Baconba tekert pulykamell

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Baconba tekert pulykamell

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

250 g szeletelt bacon
450 g pulykamell filé

Köretnek ajánlott:

tzatziki, friss saláták, zöldségek
lepény vagy sült burgonya vagy párolt rizs

Elkészítés

1. A baconszeleteket egymás mellé rakjuk úgy, hogy a szélük kicsit fedjék egymást.

2. Ezt követően beletekerjük az egészben hagyott pulykamell filét.

3. Nem túl erős faszén felett vagy sütőben 155 °C-on, 65 perc alatt szép pirosra sütjük.

4. Süthetünk mellé ízlés szerinti lepényt vagy lepényeket is.

5. Sült krumplival vagy párolt rizzsel, de leginkább salátával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!