Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pulyka alsócombok vajas kukoricával

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Pulyka alsócombok vajas kukoricával

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

4 darab pulyka alsócomb
1 evőkanál só
4 cső kukorica
50 g vaj

Elkészítés

1. A pulykacombokat 1 napra erősen sós vízbe tesszük (5%-os só oldat) vagy felhasználás előtt sóval bedörzsöljük még a bőr alatt is.

2. Ezután faszén, grill, pellet vagy villanysütőben 120°C és 145°C-os tartományban 90 percig sütjük.

3. Közben a kukoricákat sós vízben, forrástól számított 3 percig főzzük, ezután lecsöpögtetjük, megkenjük vajjal, és faszén felett pár percig pirítjuk.

4. A kész pulykacombokat a vajas kukoricákkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!