A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
4 darab pulyka alsócomb
1 evőkanál só
4 cső kukorica
50 g vaj
1. A pulykacombokat 1 napra erősen sós vízbe tesszük (5%-os só oldat) vagy felhasználás előtt sóval bedörzsöljük még a bőr alatt is.
2. Ezután faszén, grill, pellet vagy villanysütőben 120°C és 145°C-os tartományban 90 percig sütjük.
3. Közben a kukoricákat sós vízben, forrástól számított 3 percig főzzük, ezután lecsöpögtetjük, megkenjük vajjal, és faszén felett pár percig pirítjuk.
4. A kész pulykacombokat a vajas kukoricákkal tálaljuk.