Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Bográcsos krumpli kolbásszal és házi gyúrt tésztával

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Bográcsos krumpli kolbásszal és házi gyúrt tésztával

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

500 g csirkeszárny
50 g libazsír vagy olaj
2 darab vöröshagyma apróra vágva
3 darab tv paprika felkockázva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál édesnemes őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 dl víz + 0,5 l víz
4 darab paradicsom kockákra vágva
200 g füstölt kolbász
1 kg tisztított burgonya

Hozzávalók a tésztához:

1 darab egész tojás
50 g liszt
4 evőkanál víz

Elkészítés

1. A zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a csirkeszárnyat, a felkockázott paprikát, a zúzott fokhagymát, a sót, a fűszerpaprikát, a köménymagot.

2. 1 dl víz hozzáadásával 10 percig pároljuk.

3. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot, a kolbászt és a burgonyát is.

4. Hozzáadunk 0,5 l vizet, és lefedve, kis lángon, fedő alatt 25  percig főzzük.

5. Közben gyúrt tésztát készítünk, és nagyobb „csipetkéket” formázunk belőle.

6. 20 perc főzés után belefőzzük a gyúrt tésztát az ételbe, majd forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!