A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
500 g csirkeszárny
50 g libazsír vagy olaj
2 darab vöröshagyma apróra vágva
3 darab tv paprika felkockázva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál édesnemes őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 dl víz + 0,5 l víz
4 darab paradicsom kockákra vágva
200 g füstölt kolbász
1 kg tisztított burgonya
1 darab egész tojás
50 g liszt
4 evőkanál víz
1. A zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a csirkeszárnyat, a felkockázott paprikát, a zúzott fokhagymát, a sót, a fűszerpaprikát, a köménymagot.
2. 1 dl víz hozzáadásával 10 percig pároljuk.
3. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot, a kolbászt és a burgonyát is.
4.
Hozzáadunk 0,5 l vizet, és lefedve, kis lángon, fedő alatt 25 percig főzzük.
5. Közben gyúrt tésztát készítünk, és nagyobb „csipetkéket” formázunk belőle.
6. 20 perc főzés után belefőzzük a gyúrt tésztát az ételbe, majd forrón tálaljuk.