A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
450 g pulyka lapocka filé
5 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
1 fej fokhagyma félbevágva
1 darab római saláta
100 g csicseriborsó krém
3 darab kovászos uborka
1 kis fej lila hagyma apróra vágva
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld
1. A pulykaérméket megkenjük étolajjal, majd megsózzuk.
2. Faszén felett vagy serpenyőben a fokhagymával együtt szép pirosra sütjük.
3. Közben a nagyobb darabokra vágott salátaleveleket összekeverjük a csicseriborsó krémmel, az apróra vágott kovászos uborkával, a lila hagymával, és a petrezselyemzölddel.
4.
A megsült pulykaérméket a jól lehűtött salátával és a sült fokhagymával tálaljuk.