Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pulykaérmék humuszos salátával

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Pulykaérmék humuszos salátával

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

450 g pulyka lapocka filé
5 evőkanál étolaj
1 teáskanál só
1 fej fokhagyma félbevágva
1 darab római saláta
100 g csicseriborsó krém
3 darab kovászos uborka
1 kis fej lila hagyma apróra vágva
1 csomag apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

1. A pulykaérméket megkenjük étolajjal, majd megsózzuk.

2. Faszén felett vagy serpenyőben a fokhagymával együtt szép pirosra sütjük.

3. Közben a nagyobb darabokra vágott salátaleveleket összekeverjük a csicseriborsó krémmel, az apróra vágott kovászos uborkával, a lila hagymával, és a petrezselyemzölddel.

4. A megsült pulykaérméket a jól lehűtött salátával és a sült fokhagymával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!