A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
300 g csirkemell filé
1.5 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított bazsalikomlevél
fél dl olívaolaj
2 teáskanál só
100 g kelkáposztalevél
100 g kígyóuborka
3 darab paradicsom
8 darab tortilla lap
1. A csíkokra vágott csirkemellet joghurtba bepácoljuk, amit ízesítettünk zúzott fokhagymával, szárított bazsalikomlevéllel, olívaolajjal és sóval.
2.
Ezután forró serpenyőben megpirítjuk a bepácolt csirkemell csíkokat a páclével együtt.
3. Félrehúzzuk, és hozzákeverjük a nagyon vékony csíkokra vágott zsenge kelkáposztát is.
4. Ezt követően a vékony csíkokra vágott uborkát és paradicsomot is hozzákeverjük.
5. Még langyosan tortilla lapokba tekerjük, és egyből tálaljuk.