Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pálinkás-gyümölcsös csirkecombok

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Pálinkás-gyümölcsös csirkecombok

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

450 g csirke felső comb csont és bőr nélkül
1 teáskanál só
4 evőkanál étolaj
4 szelet citrom
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
4 darab barack cikkekre vágva
10 szem szőlő
5 cl gyümölcs pálinka
1,5 dl rozé bor
2 evőkanál baracklekvár

Hozzávalók a körethez:

párolt rizs

Elkészítés

1. A besózott csirkecombokat forró serpenyőben, kevés étolajon elkezdjük pirítani.

2. Mellé rakjuk a szeletelt citromot, és megszórjuk kristálycukorral, őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot és a szőlőszemeket.

3. Miután a cukor elkaramellizálódott, meglocsoljuk a pálinkával, és megflambírozzuk.

4. Amikor a lángok elaludtak, akkor hozzáöntjük a rozébort is.

5. Addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke megpuhul.

6. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, és forrón párolt rizzsel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!