A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
450 g csirke felső comb csont és bőr nélkül
1 teáskanál só
4 evőkanál étolaj
4 szelet citrom
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
4 darab barack cikkekre vágva
10 szem szőlő
5 cl gyümölcs pálinka
1,5 dl rozé bor
2 evőkanál baracklekvár
párolt rizs
1. A besózott csirkecombokat forró serpenyőben, kevés étolajon elkezdjük pirítani.
2. Mellé rakjuk a szeletelt citromot, és megszórjuk kristálycukorral, őrölt fahéjjal, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot és a szőlőszemeket.
3.
Miután a cukor elkaramellizálódott, meglocsoljuk a pálinkával, és megflambírozzuk.
4. Amikor a lángok elaludtak, akkor hozzáöntjük a rozébort is.
5. Addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke megpuhul.
6. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, és forrón párolt rizzsel tálaljuk.