Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vörös lencsés-pisztáciás csirkemell

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Vörös lencsés-pisztáciás csirkemell

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

600 g csirkemell filé
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
4 evőkanál olívaolaj
2 csomag 160 g vörös lencse mix
3 dl víz
1 teáskanál só
3 gombóc pisztácia fagylalt
fél citrom leve

Elkészítés

1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.

2. Ezután kivesszük, és hozzáadjuk a vöröslencsés-quinoás-bulgúros keveréket, a vizet, a sót és a pisztácia fagylaltot.

3. Jól elkeverjük, majd visszahelyezzük a szószba az elősütött csirkemellet, és fedő alatt, kis lángon 15 percig főzzük.

4. Ezután ízesítjük citromlével, átkeverjük, majd tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!