A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
600 g csirkemell filé
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
4 evőkanál olívaolaj
2 csomag 160 g vörös lencse mix
3 dl víz
1 teáskanál só
3 gombóc pisztácia fagylalt
fél citrom leve
1.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.
2.
Ezután kivesszük, és hozzáadjuk a vöröslencsés-quinoás-bulgúros keveréket, a vizet, a sót és a pisztácia fagylaltot.
3. Jól elkeverjük, majd visszahelyezzük a szószba az elősütött csirkemellet, és fedő alatt, kis lángon 15 percig főzzük.
4. Ezután ízesítjük citromlével, átkeverjük, majd tálaljuk.