Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gesztenyepüré torta

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Gesztenyepüré torta

2019. december 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nem pohárba reszelve, hanem torta formában, picit újragondolva, újraformázva gyerekkorunk nagy klasszikusa. Mikor ettél utoljára gesztenyepürét? Ugye milyen rég volt? Éppen itt az ideje, hogy nosztalgiázz egy picit.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

2 csomag gesztenyepüré
30 dkg darált háztartási keksz
15 dkg margarin
4 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
díszítéshez: csoki reszelék, vagy csoki öntet

Elkészítés

1. Összekeverjük a darált háztartási kekszet az olvasztott margarinnal.

2. A masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodjuk, majd rövid időre hűtőbe rakjuk.

3. Közben a kész gesztenyepürét krumplinyomón átnyomjuk, és a megkeményedett torta alapunkra helyezzük, melyen egyenletesen elsimítjuk.

4. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a torta tetejére.

5. 5 percre hűtőbe rakjuk, majd vizes késsel cikkekre szeletelve tálaljuk, készen kapható, hámozott, főtt gesztenyével és csoki reszelékkel vagy csoki öntettel díszítjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra