Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szezámos csirkefalatkák körtés gorgonzola szószban

Kezdőlap > Receptek > Csirke – Pulyka > Szezámos csirkefalatkák körtés gorgonzola szószban

2019. december 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Rántott hús imádó gyerekeim miatt találtam ki ezt receptet. Kicsit variálni akartam, feldobni a megszokottat valami csavarral, így született meg ez a fogás. Először kétkedve fogadták, de az első falat után elmúlt a bizalmatlanságuk, és még a gorgonzola szószt is kitunkolták.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Szezám Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

80 dkg csirkemellfilé
10 dkg liszt
3 egész tojás
5 dkg szezámmag
10 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál só
olaj a sütéshez

Hozzávalók a gorgonzola szószhoz:

20 dkg gorgonzola sajt
5 dkg bacon
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fehér bors
3 darab keményebb körte

Elkészítés

1. A csirkemellfiléket kereszt irányban ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, majd lisztbe felvert tojásba és szezámaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.

2. Forró, bő olajban kisütjük, majd lecsöpögtetjük, és félretesszük.

3. A gorgonzola szósz elkészítéséhez a bacont apró kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban megpirítjuk.

4. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, hozzáadjuk a gorgonzola sajt darabokat és a fehér borsot.

5. Kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott körtedarabokat.

6. Elkeverjük és forrón, szezámmagos csirkefalatkákkal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra