Rántott hús imádó gyerekeim miatt találtam ki ezt receptet. Kicsit variálni akartam, feldobni a megszokottat valami csavarral, így született meg ez a fogás. Először kétkedve fogadták, de az első falat után elmúlt a bizalmatlanságuk, és még a gorgonzola szószt is kitunkolták.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
80 dkg csirkemellfilé
10 dkg liszt
3 egész tojás
5 dkg szezámmag
10 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál só
olaj a sütéshez
20 dkg gorgonzola sajt
5 dkg bacon
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fehér bors
3 darab keményebb körte
1. A csirkemellfiléket kereszt irányban ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, majd lisztbe felvert tojásba és szezámaggal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
2. Forró, bő olajban kisütjük, majd lecsöpögtetjük, és félretesszük.
3. A gorgonzola szósz elkészítéséhez a bacont apró kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban megpirítjuk.
4. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, hozzáadjuk a gorgonzola sajt darabokat és a fehér borsot.
5. Kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk, és hozzáadjuk a hámozott, apró kockákra vágott körtedarabokat.
6. Elkeverjük és forrón, szezámmagos csirkefalatkákkal tálaljuk.