A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
1 kg burgonya
8 darab nagy tojás
1 fej vöröshagyma vékony karikákra vágva
olívaolaj
só
bors
fokhagymás majonéz
paradicsom
1. Megpucoljuk és megmossuk a burgonyát (édesburgonyából is készíthetjük), majd körülbelül fél cm-es szeletekre vágjuk.
2.
A burgonya szeletekről leitatjuk a nedvességet, majd egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
3. Egy mélyebb serpenyőben, körülbelül 1 ujjnyi vastagságú olívaolajat öntünk, és közepes lángon felhevítjük.
4.
Amikor az olaj felforrósodott hozzáadjuk a burgonya szeleteket, illetve, ha még szükséges, aláöntünk még egy kis olívaolajat. A lényeg, hogy ellepje a
krumplit.
5. Alacsony lángon 20 percig sütjük a burgonyát.
6. Amíg sül a krumpli, felverjük a tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk.
7.
Egy másik serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a vöröshagyma szeleteket. Amikor elkészültek
hozzáadjuk a felvert tojáshoz.
8. Az elkészült burgonya szeleteket leitatjuk papírtörlővel, és hagyjuk kihűlni.
9.
Néhány perc után a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, és körülbelül 20 percig pihentetjük.
10. Abban a serpenyőben fogunk dolgozni, amiben a krumplit kisütöttük: eltávolítjuk belőle a felesleges olajat, éppen csak annyi maradjon az alján, amennyit egy omlett sütéséhez is használnánk.
11. A serpenyőbe öntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon, oldalanként 6-8 percig sütjük.
12. Amikor az egyik oldal megsült, egy széles lapáttal alányúlunk, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, és ezt az oldalt is szép aranybarnára sütjük.
13. Fokhagymás majonézzel és paradicsommal tálaljuk.