Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Burgonyás omlett

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Burgonyás omlett

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

1 kg burgonya
8 darab nagy tojás
1 fej vöröshagyma vékony karikákra vágva
olívaolaj

bors

Hozzávalók a tálaláshoz:

fokhagymás majonéz
paradicsom

Elkészítés

1. Megpucoljuk és megmossuk a burgonyát (édesburgonyából is készíthetjük), majd körülbelül fél cm-es szeletekre vágjuk.

2. A burgonya szeletekről leitatjuk a nedvességet, majd egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

3. Egy mélyebb serpenyőben, körülbelül 1 ujjnyi vastagságú olívaolajat öntünk, és közepes lángon felhevítjük.

4. Amikor az olaj felforrósodott hozzáadjuk a burgonya szeleteket, illetve, ha még szükséges, aláöntünk még egy kis olívaolajat. A lényeg, hogy ellepje a
krumplit.

5. Alacsony lángon 20 percig sütjük a burgonyát.

6. Amíg sül a krumpli, felverjük a tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk.

7. Egy másik serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a vöröshagyma szeleteket. Amikor elkészültek
hozzáadjuk a felvert tojáshoz.

8. Az elkészült burgonya szeleteket leitatjuk papírtörlővel, és hagyjuk kihűlni.

9. Néhány perc után a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, és körülbelül 20 percig pihentetjük.

10. Abban a serpenyőben fogunk dolgozni, amiben a krumplit kisütöttük: eltávolítjuk belőle a felesleges olajat, éppen csak annyi maradjon az alján, amennyit egy omlett sütéséhez is használnánk.

11. A serpenyőbe öntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon, oldalanként 6-8 percig sütjük.

12. Amikor az egyik oldal megsült, egy széles lapáttal alányúlunk, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, és ezt az oldalt is szép aranybarnára sütjük.

13. Fokhagymás majonézzel és paradicsommal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!