Hoztam egy gyors ebéd ötletet, ami köretnek is jó, de önmagában is megállja a helyét jó sok tejföllel.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
500 g újburgonya, ami lehet piros vagy sárga fajtájú is
1 teáskanál só
3 doboz 375 g Camping sajtkrém (2 doboz natúr 1 doboz füstölt)
3 darab egész tojás
80 g újhagyma
0.5 dl olívaolaj
1. Az újburgonyát alaposan megmossuk, és kis kefével megdörzsöljük.
2. Ezt követően uborka szeletelőn vékony, egyforma szeleteket vágunk a burgonyákból.
3. Keverőtálba tesszük, megsózzuk, majd 10 percre félretesszük.
4. Közben összekeverjük a krémsajtokat a tojásokkal és a finomra vágott újhagymával.
5. Egy jénait vagy kerámia tálat belülről alaposan kikenünk olívaolajjal, majd a burgonyalapokat egymás mellé rétegezzük úgy, hogy félig fedjék egymást.
6. Ezután rátesszük az összeállított krém egyharmadát, majd ismét egy burgonyaréteget rakunk rá.
7. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a krém és a burgonya el nem fogy. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg burgonya legyen.
8. Kenjük meg a tetejét olívaolajjal, majd lefedve, 180°C-on, légkeveréses funkción, alsó rácsszinten süssük 30 percet. Ezt követően pedig fedő nélkül 15 percig.