Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sajtkrémmel rakott újburgonya

Kezdőlap > Receptek > Camping sajt > Sajtkrémmel rakott újburgonya

2020. május 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Hoztam egy gyors ebéd ötletet, ami köretnek is jó, de önmagában is megállja a helyét jó sok tejföllel.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

(20 cm átmérőjű, 7 cm mélységű kerámia tálhoz):

500 g újburgonya, ami lehet piros vagy sárga fajtájú is
1 teáskanál só
3 doboz 375 g Camping sajtkrém (2 doboz natúr 1 doboz füstölt)
3 darab egész tojás
80 g újhagyma
0.5 dl olívaolaj

Elkészítés

1. Az újburgonyát alaposan megmossuk, és kis kefével megdörzsöljük.

2. Ezt követően uborka szeletelőn vékony, egyforma szeleteket vágunk a burgonyákból.

3. Keverőtálba tesszük, megsózzuk, majd 10 percre félretesszük.

4. Közben összekeverjük a krémsajtokat a tojásokkal és a finomra vágott újhagymával.

5. Egy jénait vagy kerámia tálat belülről alaposan kikenünk olívaolajjal, majd a burgonyalapokat egymás mellé rétegezzük úgy, hogy félig fedjék egymást.

6. Ezután rátesszük az összeállított krém egyharmadát, majd ismét egy burgonyaréteget rakunk rá.

7. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a krém és a burgonya el nem fogy. Arra ügyeljünk, hogy az utolsó réteg burgonya legyen.

8. Kenjük meg a tetejét olívaolajjal, majd lefedve, 180°C-on, légkeveréses funkción, alsó rácsszinten süssük 30 percet. Ezt követően pedig fedő nélkül 15 percig.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!