Szintén az utazás, nyaralós kaják közé sorolnám. Akkor készítem, amikor túrázni, kalandozni megy a család. A wrap lapokat már előre elkészítve lehet kapni. Az a jó benne, hogyha friss zöldségeket, szaftos húsokat tekerünk bele, akkor még a hosszú út folyamán is, puha tud maradni a tésztája.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
350 g csirkemellfilé
4–6 darab tortilla wrap lap
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
3 evőkanál majonéz
5 darab paradicsom
1 fej jégsaláta
1 gerezd fokhagyma
1 csomag korianderlevél
1 csomag petrezselyemlevél
1 kis fej lila hagyma
1 késhegynyi őrölt csilipaprika
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1. A csíkokra vágott csirkemellet keverőtálba tesszük, majd sóval, borssal meghintjük, és hozzáadunk 1 teáskanál mustárt, 2 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mézet és 1 gerezd zúzott fokhagymát, megszórjuk a késhegynyi őrölt csilipaprikával, és 10 percre hűtőbe tesszük.
2. Egy serpenyőt felforrósítunk, és megpirítjuk benne a fűszeres csirkemellcsíkokat. Fontos, hogy ne túl nagy lángon végezzük a műveletet, mert akkor a hús kívülről hamar megpirul, belül viszont nyers marad.
3. A tortilla wrap lapot kiterítjük, és vékonyan megkenjük majonézzel a tészta teljes területét.
4. Megszórjuk az apróra tépett salátalevéllel, lila hagymával, majd ezt követi a vékony szeletekre vágott paradicsom, a kevés só, az őrölt fekete bors és a lepirított, csíkokra vágott fűszeres hús.
5. Kevés mustárral, majd apróra vágott friss petrezselyemmel és korianderlevéllel hintjük meg.
6.
A lapot az aljánál kezdve szorosan, mint egy palacsintát, feltekerjük.
7. Ezután ferdén kettévágjuk, majd végeit szalvétába tekerjük, és tálaljuk.