Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tekert szendvics

Szintén az utazás, nyaralós kaják közé sorolnám. Akkor készítem, amikor túrázni, kalandozni megy a család.  A wrap lapokat már előre elkészítve lehet kapni. Az a jó benne, hogyha friss zöldségeket, szaftos húsokat tekerünk bele, akkor még a hosszú út folyamán is, puha tud maradni a tésztája.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén Mustár Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

350 g csirkemellfilé
4–6 darab tortilla wrap lap
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
3 evőkanál majonéz
5 darab paradicsom
1 fej jégsaláta
1 gerezd fokhagyma
1 csomag korianderlevél
1 csomag petrezselyemlevél
1 kis fej lila hagyma
1 késhegynyi őrölt csilipaprika
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítés

1. A csíkokra vágott csirkemellet keverőtálba tesszük, majd sóval, borssal meghintjük, és hozzáadunk 1 teáskanál mustárt, 2 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál mézet és 1 gerezd zúzott fokhagymát, megszórjuk a késhegynyi őrölt csilipaprikával, és 10 percre hűtőbe tesszük.

2. Egy serpenyőt felforrósítunk, és megpirítjuk benne a fűszeres csirkemellcsíkokat. Fontos, hogy ne túl nagy lángon végezzük a műveletet, mert akkor a hús kívülről hamar megpirul, belül viszont nyers marad.

3. A tortilla wrap lapot kiterítjük, és vékonyan megkenjük majonézzel a tészta teljes területét.

4. Megszórjuk az apróra tépett salátalevéllel, lila hagymával, majd ezt követi a vékony szeletekre vágott paradicsom, a kevés só, az őrölt fekete bors és a lepirított, csíkokra vágott fűszeres hús.

5. Kevés mustárral, majd apróra vágott friss petrezselyemmel és korianderlevéllel hintjük meg.

6. A lapot az aljánál kezdve szorosan, mint egy palacsintát, feltekerjük.

7. Ezután ferdén kettévágjuk, majd végeit szalvétába tekerjük, és tálaljuk.

Séftanácsok

Ha vendégváró szendvicsként készítjük, érdemes nagyobb méretű pohárban tálalni, ha kirándulni megyünk, uzsonnának alufóliába csomagolni. Ha szeretjük a hagymát, vékonyra szeletelt lila hagymát is rakhatunk bele.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra