A Patatas Bravas a spanyol konyha egyik tipikus eledele. Egyszerű fogás, amit leginkább tapas bárokban kóstolhatunk. Lényegében egy sült krumpliról van szó – de van ahol főzik -, aminek a különlegességét a paprikás szósz adja. Több tucat verziója létezik ennek a receptnek. Kiváló vendégváró falat. Megmutatom, hogy nekem hogyan tanították ezt a receptet.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
4 darab közepes méretű burgonya
körülbelül 2 dl olívaolaj a sütéshez
só
80 ml olívaolaj
1 teáskanál csípős füstölt paprika
2 teáskanál édes füstölt paprika
1 evőkanál liszt
2 dl csirke alaplé
só
1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, az olajban kisütjük, majd félretesszük.
2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda.
3. Keverjük bele az édes-, és a füstölt paprikát.
4. Miután jól elkevertük, jöhet a liszt, amit szintén alaposan elkeverünk.
5. Apránként öntsük a serpenyőbe az alaplevet, miközben folyamatosan kevergetjük.
6. Addig adagoljuk, amíg egy nem túl sűrű, de nem is túl folyós szószt kapunk.
7. Ízlés szerint sózzuk.
8. Tálalásnál locsoljuk meg a krumplikat a Bravas szósszal, és élvezzük Spanyolország ízeit!