Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Patatas bravas

A Patatas Bravas a spanyol konyha egyik tipikus eledele. Egyszerű fogás, amit leginkább tapas bárokban kóstolhatunk. Lényegében egy sült krumpliról van szó – de van ahol főzik -, aminek a különlegességét a paprikás szósz adja. Több tucat verziója létezik ennek a receptnek. Kiváló vendégváró falat. Megmutatom, hogy nekem hogyan tanították ezt a receptet.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.8 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

4 darab közepes méretű burgonya
körülbelül 2 dl olívaolaj a sütéshez

Hozzávalók a Bravas szószhoz:

80 ml olívaolaj
1 teáskanál csípős füstölt paprika
2 teáskanál édes füstölt paprika
1 evőkanál liszt
2 dl csirke alaplé

Elkészítés

1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, az olajban kisütjük, majd félretesszük.

2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, de ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda.

3. Keverjük bele az édes-, és a füstölt paprikát.

4. Miután jól elkevertük, jöhet a liszt, amit szintén alaposan elkeverünk.

5. Apránként öntsük a serpenyőbe az alaplevet, miközben folyamatosan kevergetjük.

6. Addig adagoljuk, amíg egy nem túl sűrű, de nem is túl folyós szószt kapunk.

7. Ízlés szerint sózzuk.

8. Tálalásnál locsoljuk meg a krumplikat a Bravas szósszal, és élvezzük Spanyolország ízeit!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!