Kedvenc spanyol reggelim. Marbellán szintem minden nap ezt ettem. Végtelenül egyszerű és gyors történet, cserébe viszont isteni! Pirítóson szeretem a legjobban, de friss kenyéren is tökéletes. Általában még egy kis olívaolajat is locsolok a tetejére, meg egy jó szelet sonkát is dobok rá. Bon provecho! azaz, Jó étvágyat!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
paradicsom
olívaolaj
só
bors
1. Miután eltávolítottuk a paradicsom közepét, dobáljuk a turmixgépbe egy kis olívaolaj, só és bors társaságában.
2. Turmixoljuk mindaddig, amíg kenhető állagú lesz.
3. Tegyük a hűtőbe egy kis időre, hogy lehűljön.
4. Pirítósra kenve fogyasztjuk.
5. Ilyenkor még meglocsolhatjuk egy kis olívaolajjal, illetve egy szelet sonkát is rakhatunk rá.