Ezt a kencét érdemes kipróbálni! Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel frissen vagy pirítva, kis paradicsommal, paprikával tökéletes napindító. Egészséges, tápláló, fogyókúrázók is nyugodtan beépíthetik a diétájukba. Szeretem a kencéket, mert az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy tápláló, vitamindús reggelit vagy vacsorát készítsünk. A kombinációk száma végtelen, csak a képzeletünk szabhat határt. Használjunk sokféle zöldséget nyersen vagy sütve, keverjük túróval, tejföllel, fűszerezzük bátran friss zöldfűszerekkel. Nem hibázhatunk. És nincs is annál nagyobb siker, amikor a család, barátaink díjazzák a kreációnkat. Hogy hogyan? Úgy hogy csöndben ülnek az asztal körül és nem beszélgetnek, csak esznek és esznek. Ennél nagyobb dicséret nem is kell!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
5 fej fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
só
bors
500 g félzsíros túró
1 darab újhagyma apróra vágva
2 evőkanál snidling
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. A fokhagyma gerezdeket héjastul helyezzük egy fólia közepére, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd bugyoláljuk be.
3.
Sütőlapra helyezve, a már felmelegedett sütőben süssük 25 – 30 percen keresztül.
4. Miután a fokhagymák elkészültek, hagyjuk kihűlni őket, majd pucoljuk meg.
5.
A túrót sózzuk, borsozzuk, dobáljuk bele a fokhagymákat, az apróra vágott újhagymát és botmixerrel pürésítsük.
6. A krémbe keverjük bele a felaprított snidlinget.