Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sült fokhagymás túrókrém újhagymával

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Sült fokhagymás túrókrém újhagymával

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

Ezt a kencét érdemes kipróbálni! Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel frissen vagy pirítva, kis paradicsommal, paprikával tökéletes napindító. Egészséges, tápláló, fogyókúrázók is nyugodtan beépíthetik a diétájukba.  Szeretem a kencéket, mert az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy tápláló, vitamindús reggelit vagy vacsorát készítsünk. A kombinációk száma végtelen, csak a képzeletünk szabhat határt. Használjunk sokféle zöldséget nyersen vagy sütve, keverjük túróval, tejföllel, fűszerezzük bátran friss zöldfűszerekkel. Nem hibázhatunk. És nincs is annál nagyobb siker, amikor a család, barátaink díjazzák a kreációnkat. Hogy hogyan? Úgy hogy csöndben ülnek az asztal körül és nem beszélgetnek, csak esznek és esznek. Ennél nagyobb dicséret nem is kell!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

5 fej fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj

bors
500 g félzsíros túró
1 darab újhagyma apróra vágva
2 evőkanál snidling

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. A fokhagyma gerezdeket héjastul helyezzük egy fólia közepére, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd bugyoláljuk be.

3. Sütőlapra helyezve, a már felmelegedett sütőben süssük 25 – 30 percen keresztül.

4. Miután a fokhagymák elkészültek, hagyjuk kihűlni őket, majd pucoljuk meg.

5. A túrót sózzuk, borsozzuk, dobáljuk bele a fokhagymákat, az apróra vágott újhagymát és botmixerrel pürésítsük.

6. A krémbe keverjük bele a felaprított snidlinget.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!