Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Padlizsán pástétom rozskenyérrel

Nincs is finomabb a sült padlizsánnál, amit enyhén fokhagymázunk és fűszerezünk, majd a meleg, savanykás ízű rozskenyérre kenve tálalunk, és természetesen azonnal el is fogyasztjuk.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

3 darab nagyobb padlizsán
1 evőkanál tejföl
1 dl étolaj
8 dkg olvasztott vaj
2 darab tojássárgája
1 teáskanál mustár
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 szál póréhagyma
½ fej vöröshagyma
1 mokkáskanálnyi őrölt fekete bors
1 teáskanál só
rozskenyér

Elkészítés

1. A padlizsánokat 190 °C-os sütőben 20 percig sütjük, ezután külső égett héját eltávolítjuk, majd belsejét késsel apróra vágjuk.

2. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a mustárt, és habverővel folyamatos kevergetés közben hozzácsurgatjuk az étolajat.

3. Amikor már bekeményedett, hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, a padlizsán vagdalékot, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a sót, az őrölt fekete borsot és a zúzott fokhagymát valamint az olvasztott vajat.

4. Ezek után tálba vagy pástétom formába helyezzük, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

5. A hűtés hatására a vaj a padlizsánkrémben meg fog szilárdulni, ami egy keményebb, de kenhető állagú krémet eredményez.

6. A formába öntött padlizsán így megtartja majd alakját, de mégis kenhető és gyorsan fogyasztható is egyben.

7. Rozskenyérre kenve, vágott póréhagymával díszítve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!