Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pita csicseriborsókrémmel

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Pita csicseriborsókrémmel

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca

Reggelire, uzsonnára, vendégváró falatnak is tökéletes fogás. A házi készítésű pita nagyon sokoldalúan felhasználható. A maradék pitákból szuper uzsonnát szoktam csomagolni másnap a gyerekeknek. A csicseriborsó mellett pedig szóljon az, hogy nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Magas fehérje tartalma miatt sportolók nagy kedvence, alacsony zsír és magas rosttartalma miatt pedig a fogyókúrázóknak ajánlott. Emellett jó hatással van koleszterin és vércukorszintünkre is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Mustár

Mentes

Húsmentes Tejmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a pitához (8 nagy darabhoz):

500 g liszt
30 g élesztő (friss)
3 dl langyos víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor

Hozzávalók a csicseriborsókrémhez:

2 darab 400 grammos csicseriborsó konzerv lecsöpögtetve
1 mokkáskanál őrölt kömény
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár

bors

Hozzávalók a díszítéshez:

2 evőkanál pirított fenyőmag

Elkészítés

Pita:

1. A hozzávalókat összekeverjük, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

2. Ezután 8 kis gömböt gyúrunk belőle, és 30 percig pihentetjük.

3. Az idő elteltével a gombócokat 3-4 mm vékonyra nyújtom.

4. Megint egy 30 perces pihentetés következik.

5. A korongokat sütőrácson 220 °C-os sütőben, alsó-felső programon 6-7 perc alatt készre sütjük.

Csicseriborsó krém:

1. A lecsöpögtetett csicseriborsót, a köményt, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlevet turmixgépben addig keverjük, míg egy sűrű állagú krémet nem kapunk.

2. Ügyeljünk arra, hogy tökéletesen elkeveredjenek a fűszerek.

3. Keverjük hozzá a tejfölt és a mustárt, majd kóstolás után sózzuk, borsozzuk.

4. Egy serpenyőben, közepes lángon, folyamatos rázogatás mellett, 2 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagot.

5. Tálaláskor szórjuk a krémünk tetejére.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra