Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

A legfinomabb zöldséges kence

Ha egy izgalmas, telt ízű, színes előételre vágysz, akkor ne keress tovább! Megtaláltad. Ez a kence kiválóan alkalmas vendégfogadásra, reggelire, hideg vacsorára. Végtelenül egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá különösebb szakértelem sem. Friss barna kenyérrel vagy pirítóssal kínáld.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.4 / 5. Értékelések: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Hal

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

2 darab kápia paprika
1 darab padlizsán
2 nagy paradicsom

bors
0,5 dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
15 g olajos hering konzerv
friss barna kenyér vagy pirítós

Elkészítés

1. A kápia paprikát, a padlizsánt és a paradicsomot egészben, 200 °C-on megsütjük. 25 perc sütés után a paradicsomot és a paprikát kivesszük, a padlizsánt pedig megfordítjuk, és további 15 percig sütjük.

2. A kápia paprikát még forrón műanyag dobozba vagy zacskóba tesszük. Pár percig állni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. A megsült padlizsánt is megpucoljuk. A zöldségeket egy tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk.

3. A finomra vágott vörös- és fokhagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, majd az olajtól lecsöpögtetett heringgel együtt hozzáadjuk a sült zöldségekhez. Botmixerrel pürésítjük. Friss barna kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!