Ha egy izgalmas, telt ízű, színes előételre vágysz, akkor ne keress tovább! Megtaláltad. Ez a kence kiválóan alkalmas vendégfogadásra, reggelire, hideg vacsorára. Végtelenül egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá különösebb szakértelem sem. Friss barna kenyérrel vagy pirítóssal kínáld.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 darab kápia paprika
1 darab padlizsán
2 nagy paradicsom
só
bors
0,5 dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
15 g olajos hering konzerv
friss barna kenyér vagy pirítós
1. A kápia paprikát, a padlizsánt és a paradicsomot egészben, 200 °C-on megsütjük. 25 perc sütés után a paradicsomot és a paprikát kivesszük, a padlizsánt pedig megfordítjuk, és további 15 percig sütjük.
2. A kápia paprikát még forrón műanyag dobozba vagy zacskóba tesszük. Pár percig állni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. A megsült padlizsánt is megpucoljuk. A zöldségeket egy tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk.
3. A finomra vágott vörös- és fokhagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, majd az olajtól lecsöpögtetett heringgel együtt hozzáadjuk a sült zöldségekhez. Botmixerrel pürésítjük. Friss barna kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.