Senkit ne tévesszen meg ennek a kencének a színe. Valóban padlizsánkrém, de töménytelen mennyiségű zöldfűszerrel keverve. Nagyon szeretem a hagyományos, klasszikus ízeket enni is, készíteni is. De ugyanennyire szeretek kísérletezni, új recepteket alkotni. Egy ilyen improvizáció eredménye ez a krém is. Friss barna kenyérre kenve vagy pirítóson tökéletes előétel, uzsonna vagy reggeli.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 darab padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
só
bors
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
fél csomó petrezselyem
1 marék friss bazsalikomlevél
1 evőkanál majonéz
1. A padlizsánt egészben, oldalanként 25-25 perc alatt, 200 °C-on megsütjük.
2. A sült padlizsánt megpucoljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, a petrezselymet, a bazsalikomot és a majonézt, majd botmixerrel pürésítjük.
3. Friss házi kenyeret kínálunk mellé.