Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zöldfűszeres padlizsánkrém

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Zöldfűszeres padlizsánkrém

2019. július 11. Szerző: Lázár Fotó: Melinda Stylist: Bianca Stylist: Barbara

Senkit ne tévesszen meg ennek a kencének a színe. Valóban padlizsánkrém, de töménytelen mennyiségű zöldfűszerrel keverve. Nagyon szeretem a hagyományos, klasszikus ízeket enni is, készíteni is. De ugyanennyire szeretek kísérletezni, új recepteket alkotni. Egy ilyen improvizáció eredménye ez a krém is. Friss barna kenyérre kenve vagy pirítóson tökéletes előétel, uzsonna vagy reggeli.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.8 / 5. Értékelések: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Mustár Tej

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

1 darab padlizsán
1 evőkanál olívaolaj

bors
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
fél csomó petrezselyem
1 marék friss bazsalikomlevél
1 evőkanál majonéz

Elkészítés

1. A padlizsánt egészben, oldalanként 25-25 perc alatt, 200 °C-on megsütjük.

2. A sült padlizsánt megpucoljuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, a mustárt, a petrezselymet, a bazsalikomot és a majonézt, majd botmixerrel pürésítjük.

3. Friss házi kenyeret kínálunk mellé.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!