Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Csicseriborsó krém

Gyors, egyszerű, tiszta íz. Nem kellenek bele különleges fűszerek, feltételezem ezek közül minden megtalálható az éléskamrádban. Csicseriborsót pedig ma már mindenhol be lehet szerezni. Ha nem konzerv csicserit használsz, akkor azt ajánlom, hogy előző nap rakd annyi vízbe, hogy bőven ellepje, és hagyd egy éjszakán át ázni. Másnap sós vízben, körülbelül 1 óra alatt főzd puhára. A friss barna kenyér mellé még friss zöldségeket (répa, zellerszár, kígyóuborka) is szeletelek, ezt is mártogathatjuk a krémbe. Ne mindig a kenyér legyen az első gondolatunk.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

800 g csicseriborsó konzerv
1 mokkáskanál őrölt kömény

bors
3 gerezd fokhagyma felaprítva
6 evőkanál tejföl
1 citrom leve
4 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a tálaláshoz:

friss barna kenyér
zöldségek (répa, zellerszár, kígyóuborka)

Elkészítés

1. A csicseriborsót csepegtessük le, majd szárítsuk meg.

2. Botmixerrel pürésítsük.

3. Adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a tejfölt és a citrom levét. Keverjük össze.

4. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.

5. Friss barna kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra