Gyors, egyszerű, tiszta íz. Nem kellenek bele különleges fűszerek, feltételezem ezek közül minden megtalálható az éléskamrádban. Csicseriborsót pedig ma már mindenhol be lehet szerezni. Ha nem konzerv csicserit használsz, akkor azt ajánlom, hogy előző nap rakd annyi vízbe, hogy bőven ellepje, és hagyd egy éjszakán át ázni. Másnap sós vízben, körülbelül 1 óra alatt főzd puhára. A friss barna kenyér mellé még friss zöldségeket (répa, zellerszár, kígyóuborka) is szeletelek, ezt is mártogathatjuk a krémbe. Ne mindig a kenyér legyen az első gondolatunk.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
800 g csicseriborsó konzerv
1 mokkáskanál őrölt kömény
só
bors
3 gerezd fokhagyma felaprítva
6 evőkanál tejföl
1 citrom leve
4 evőkanál olívaolaj
friss barna kenyér
zöldségek (répa, zellerszár, kígyóuborka)
1. A csicseriborsót csepegtessük le, majd szárítsuk meg.
2. Botmixerrel pürésítsük.
3. Adjuk hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a tejfölt és a citrom levét. Keverjük össze.
4. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.
5. Friss barna kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.